**Esentepe ile Gültepe arasındaki 1 kilometrelik yol güzergahının sıcak asfaltla serimi yapıldı. Yapımcı firma, kaldırım düzenleme çalışmalarını unuttu. Liseli öğrenciler, kaldırımlardan geçemiyor. Yayalar, yapımcı firma ile Karayoları yetkililerini göreve davet etti. 

KALDIRIMDAKİ TEHLİKE
Şehir trafiğinin yoğun olduğu bölge olarak bilinen Karayoları sorumluluğundaki Esentepe ve Gültepe arasındaki mesafenin kaldırımları kaderine terk edilince, yayalar zorda kaldı.  Her gün görünmez kazalarla burun buruna geldiklerini söyleyen Gültepe semt sakinleri; “Yapımcı firma yağışlı havalar öncesinde asfalt serimini tamamladı ama kaldırım düzenleme çalışmalarını unuttu. Asfalt seriminin yapıldığı yol zemini ile kaldırım adeta birleşti. Yolcu durakları ile cadde zemini sıfır seviyeye geldi. Her an bu güzergahta görünmez bir kaza yaşanabilir. Yapımcı firma ile Karayollarını göreve davet ediyoruz” diye konuştular.



ÖĞRENCİLER, KALDIRIMDAN GEÇEMİYOR
Okullar bölgesi olarak Gültepe Mahallesi’ndeki eğitim yuvalarında eğitim-öğretim gören liseli öğrenciler ise okul çıkışlarında en büyük sorunun kaldırımda geçememek olduğunu belirttiler. Eski kaldırımlarda yürümek için adeta cambazlık yaptıklarını söyleyen liseli öğrenciler ile veliler, şöyle konuştular; “Yolu asfaltlayan firma, daha önce 5-6 metre genişliği bulan kaldırımları yıktı. Yolu genişleten firmanın kaldırımlara el atmamasına anlam veremiyoruz. Önümüz kış. Kaldırımın olmadığı bir güzergahta her gün zorlukla okul yolunu tutuyoruz.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim