** Batman’da yaz mevsimiyle şehirlerarası otobüs firmalarında hareketlilik yaşanıyor. Otobüslerle yolcular kadar gıda ürünleri de taşınıyor.

KİMİ ÇİLEK, KİMİ PEYNİR GÖNDERİYOR
Batman Şehirlerarası Otogar’da batı illerinde yaşayan akrabalarına gıda ürünleri göndermek isteyen yurttaşlar, kimi zaman kargo yerine otobüsleri tercih ediyor. Bazı yolcular ürünleri kendileriyle götürürken, bazıları da ürünleri otobüslerin ‘emanet’ bölümünden ulaştırmaya çalışıyor. Otogar’da dün İstanbul’da kalan akrabalarına çilek gönderen Sait Kaplan: “Sason çileğinin çıkmasıyla birlikte İstanbul’daki akrabalarımızın isteği oldu. Ben de iki kasa çileği paketleyerek, otobüsle İstanbul’a gönderdim” dedi.

PEYNİRDEN, ÇİLEĞE YOLCULUK
Otobüs muavini Murat Ballı ise yaz mevsiminde emanet kargoya taleplerin arttığını belirterek, şöyle konuştu: “İlkbahar ve yaz mevsimiyle birlikte emanet kargolar artıyor. Hafif eşyaların kilosu 2 TL, ağır olanların ise 1 TL’den emanet kargoya alıyoruz. Gönderilenlerin başında peynir, un, tandır ekmeği, elbise ve yoğurt geliyor. Bugünler neredeyse emanet kargolar, yolculardan daha çok. Sason çileği de yeni çıktığından artık her gün vatandaşlar batı illerindeki akrabalarına çilek de gönderecek.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim