*Ramazan ayında süt ürünleri arasında en fazla tüketilen yoğurttaki fiyat artışı dar gelirlileri kara kara düşündürüyor.

YOĞURT KARABORSA

Daha çok ‘Köy Pazar’ı olarak bilinen Alo Tevşo’da çevre köy ve mezralardan getirilen yoğurt, Ramazan’ın ilk gününde yok sattı. Ramazan öncesi kilosu 4 ila 5 TL arasında satılan yoğurt, orucun ilk gününde 6 ila 8 TL’den alıcı buldu. AVM’lerdeki hazır yoğurda göre daha çok köy yoğurduna ilgi gösteren Batmanlılar, Ramazan ayının ilk gününde köy pazarına akın etti. Köylerden getirilen yoğurt bakracının adedini 25 ila 30 TL arasında alan bazı yurttaşlar, yeterli yoğurt bulamamaktan yakındı.

MARKETLER DE KÖY YOĞURDU

Köy yoğurdunu tüketicilerin yanı sıra marketlere de sattıklarını belirten yoğurt satıcıları, şöyle konuştular: “Ramazan ayında süt ürünleri arasında daha çok yoğurda talep var. Süt ve yumurtayı da köy pazarına getiriyoruz ama en çok yoğurt satışı oluyor. Yoğurda talep fazla olunca artışı da kaçınılmaz hale geliyor. Her Ramazan’da olduğu gibi bu yıl da yoğurda ciddi bir talep var. Manda ve koyun yoğurdu, inek yoğurduna göre daha pahalı. Marketler de köy yoğurdunu alınca, piyasa taleplerini karşılamakta güçlük çekiyoruz.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim