**Batman Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Muhammed Celal Akın, YKS’de büyük başarıya imza attı. Sayısal alanda Batman birinciliğinin yanı sıra Türkiye 94.’sü olan Akın, başarısının sırrını Çağdaş’a anlattı; “9. Sınıftan bu yana planlı çalışıyordum. Günde ortalama 500-600 soru çözdüm. Hedefim Medipol veya Koç Üniversitesi’nde Tıp Fakültesine yerleşmek.”

**Eğitim hayatı boyunca akıllı telefon kullanmayıp, televizyon izlemediğini belirten Akın; “Teknolojiyi sadece eğitim ihtiyaçlarımda ve soru çözümlerinde kullanıyorum. Cep telefonum yok, sosyal medya hesabım da bulunmuyor. Ders çalışma süremin dışında voleybolla ilgileniyorum” diye konuştu.

GÜNDE 500-600 SORU ÇÖZDÜ
Batmanlı Muhammed Celal Akın, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda Batman’ın gururu oldu. Batman Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Akın, YKS’de sayısal alanda Batman 1.’si olmanın yanı sıra Türkiye’de de 94. olmayı başardı. Sınav sonuçlarının ardından Batman Çağdaş’a konuşan başarılı öğrenci Akın; “9. Sınıftan bu yana düzenli çalışıyordum. Günde ortalama 500-600 soru çözüyordum. Boş zamanlarımda ise daha çok bilimsel kitap ve dergiler okuyorum. Sınavda Türkiye’de ilk 300’e girmeyi hedefliyordum ama beklediğimden daha iyi bir sonuç geldi ve Türkiye 94.’sü oldum. Ağabeyim ve ablam Tıp Fakültesi okuyor. Benim de hedefim Tıp Fakültesi” dedi.

“TELEVİZYON İZLEMİYORUM
TELEFON KULLANMIYORUM”
Başarısının sırrını Çağdaş’a anlatan Muhammed Celal Akın, şöyle devam etti; “Evimizde televizyon yok, cep telefonu da kullanmıyorum. Teknolojiyi ihtiyaçlarım doğrultusunda kullanıyorum. Özellikle soru çözümlerinde ve farklı kaynak araştırmalarında interneti kullanıyorum. Derslerin dışında sportif faaliyetlere zaman ayırıyorum. Voleybola ilgi duyuyorum. Özellikle voleybolcu Maja Ognjenović’in başarısı beni etkiledi. Ayrıca Tıp Fakültesi okuyan ağabeyim ve ablam da bana rol model oldu. Hedefim Medipol Üniversitesi veya Koç Üniversitesi’nde burslu olarak Tıp Fakültesini okumak.” Öte yandan Batman Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Konak da öğrencilerinin başarısını kutlayarak; “Planlı ve programlı şekilde çalışan, kitap okumayı çok seven ve spora ilgi duyan bir öğrencimiz olan Muhammed Celal’i ve ailesini yürekten kutluyorum” dedi. (Barış Arslan) 

Editör: TE Bilişim