** 14 Kilometre uzunluğundaki Güney Raman Çevre yolunun sorunlu olan 900 metrelik yol güzergahında iki parselin bedelini alamayan Şafi ve Zeki Kandemir kardeşler, yolun bir bölümünü trafiğe kapattı.

“BİZİM DE HAKKIMIZ VERİLSİN”
Trafiğe açılması yılan hikayesine dönen Güney Raman Çevre yoluna, iki parseli giren Şafi ve Zeki Kandemir kardeşler, traktörleriyle yolun bir kısmını ulaşıma kapattı. Vali Ahmet Deniz’in bir süre önce arsa sahiplerini ikna etmesinin ardından yapımcı firma Demyol yol yapım ekibi, yolda çalışmalara start vermişti. Yol güzergahında çalışmalara başlayan yapımcı firma ile sorunlarının olmadığını söyleyen Kandemir kardeşler: “Karayolları, diğer arsa sahipleri gibi bizim de hakkımızı versin. Üç yıldır mağduruz” dediler.

“MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLSİN”
Zeki ve Şafi Kandemir kardeşler, şöyle konuştular: “Her şeyden önce iyi niyetli bir Valimiz var, sağolsun o da bizim gibi bir an önce bu yol güzergahının açılmasını istiyor. Üç yıl önce arsalarımızın bulunduğu bölgede yapımcı firma çalıştığında bizler yardımcı olduk. Her türlü desteği verdik. Ancak aynı güzergahta olan diğer arsa sahiplerinin arazi bedelleri verilmeye başlandı. Bizim arsa bedelinde ise henüz bir gelişme yok. Biz de hakkımızı almak için yolun bir bölümünü traktörlerle kapattık.” (Reşat Yiğiz-Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim