**Batman Kent Konseyi’nin toplantısına katılan Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, İluh deresinden asbestli borulara varan bazı kronik sorunlara dikkat çekti ve ekledi: “20 Yılın meselelerinin 6 ayda çözüme kavuşmasını bekliyorsunuz. Her bir konu geçmişe aittir. Yine de sorunları çözmek için buradayız.”

“ASBESTLİ BORULAR KANAYAN YARA”
Batman kent merkezinde 600 kilometre uzunluğundaki şehir içme suyu şebekesinden yaklaşık 120 kilometresinin asbestli borulardan oluştuğuna dikkat çeken Vali ve Başkanvekili Hulusi Şahin: “Bu asbestli borular sadece Batman’da değil, Türkiye’nin birçok yerinde var” dedi. Batman’ın içme suyunda planlı bir çalışmanın yapılmadığını ifade eden Vali Şahin, Kent Konseyi toplantısında üzerinde ağırlıklı durduğu konulardan biri de asbestli su boruları şebekesi oldu. Vali Şahin, şöyle konuştu: “Batman’ın çok temiz bir suyu var. Ancak asbestli su boruları maalesef büyük bir sorun. Suyun üçte ikisinde şebeke kaybı ve kaçaklar oluşuyor. Ayda 3 Milyon TL üzerinde elektrik faturası ödüyoruz. İçme suyu konusunda yeni bir yol haritası çözüyoruz. Dönemimizde üzerimize düşeni yapacağız. Sonradan gelen yönetimler de bu sorunu çözüme kavuşturmalıdır.”

“TPAO’DAN YOL DESTEĞİ BEKLİYORUZ”
Batman’ın kanayan yarası İluh deresinin ‘kentsel dönüşüm’ projesine de açıklık getiren Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “İluh’ta asıl mesele ıslah değil, kentsel dönüşüm meselesidir. Bizim yaptığımız yeni bir çalışmayla İluh deresi kenarındaki TPAO’dan 20 metre genişliğinde bir yol açmayı istiyoruz. Sakatatçılardan 500 yataklı hastaneye kadar uzanacak 2.5 kilometrelik yeni yol, şehrimizin en ücra mahallelerine de hayat verecek. Enerji Bakanlığı’na da 20 metrelik yol için müracaatta bulunduk. Umarız bu talebimiz değerlendirilir. Çünkü Batman’ın bu güzergaha ihtiyacı var.” Çevre yolu ve okullardaki hijyen konularının da masaya yatırıldığı Kent Konseyi toplantısında soruların tamamını yanıtlayan Vali Şahin; “20 Yılın meselelerinin 6 ayda çözüme kavuşmasını bekliyorsunuz. Her bir konu geçmişe aittir. Onlarca yıllık sorunlardır. Elbette hizmet vereceğiz ama bu sorunların 6 ayda çözümü de bir hayli zor. Biz ciddiyetle sorunlara yaklaşıyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim