**Kentteki engellilerin sorunlarını gündeme getirmekle bilinen Ömer Bedük, 3 Aralık Dünya Engelliler gününde yılda bir defa hatırlanmak istemediklerini söyledi.
“SENEDE BİRGÜN YETMEZ”
3 Aralık Dünya Engelliler gününde bazı İl yöneticilerinin açıklamalarıyla hatırlanmalarının ezikliğini yaşadıklarını söyleyen Batmanlı Ömer Bedük, yerel ve genel seçimlerde engelli kontenjanın da arttırılmasının gerektiğini ifade etti. Şehir planlaması başta olmak üzere birçok alanda engellilerin ikinci planda tutulduğunu söyleyen Bedük: “Sadece Dünya engelliler gününde hatırlanıyoruz. Ne yazık ki yılda bir kez hatırlanmanın burukluğunu yaşıyoruz. Batman’ın şehir içi planlaması engelliler için çok yetersiz. Yeşil halk otobüslerinin dışında toplu taşıma kullanmak bizler için hayli zor ve güç. Turgut Özal Bulvarı ‘Vizyon’ çalışmalarında da engellilerin karşıdan karşıya geçmesi unutuldu. Hastaneye gitmek için karşıdan karşıya geçemiyor, aksine karşı cadde geçmek için yürümek zorunda kalıyoruz. Bu durum bizleri hayli zorluyor. Her yer kapalı durumda” diye konuştu.
“SU VE ELEKTRİKTE İNDİRİM YAPILMALI”
Türkiye’nin birçok yerinde engellilere yönelik elektrik ve su indiriminin de yapıldığını anımsatan Bedük, şöyle devam etti; “Türkiye’nin birçok ilinde engelli vatandaşlara su ve elektrik indirimi yapılmakta iken Batman’da böyle bir kampanya söz konusu değil. Batman’da yaşayan engelli vatandaşlar olarak benzer indirimlerden faydalanmak istiyoruz. Senede bir anımsanmak yerine her gün hatırlanmayı ve her projede yer etmeyi arzuluyoruz. Bizler engelliyiz ama hayata karşı engel tanımıyoruz. Engel kişilerin içinde ve hayata pozitif bakmayanların gözündedir.”

Editör: TE Bilişim