*Batman güneşi biberin tadı olurken, Korik Mahallesi’nde kuruyan biber geçim kapısı oldu. Yılda 600 ton kurutmalıkları sofralara taşıyan Tahir Fidan, “Bu yıl biber fiyatında büyük artış oldu, eskisi gibi satış yapamıyoruz” dedi.

KORİK’TE 600 TON BİBER KURUTULACAK

Batman’da biber acılığının yanı sıra fiyatı ile de yakıyor. Bu yıl biber fiyatlarındaki artışa rağmen kış mevsimi için kurutmalık malzemeler yapan Tahir Fidan, yılda 600 ton kurutmalıkları sofralara taşıyor. Batman'ın Korik Mahallesi’ndeki açık alanda her yaz mevsiminde kurutmalık malzemeleri hazırlayan 56 yaşındaki Tahir Fidan, ücra mahallelerde oturan 120 kadının 600 ton biber kurutma işinde çalıştığını söyledi.

BİBER KURUTMA ZAMANI

Yaklaşık 20 yıldır biber kurutma işini yaptığını belirten Fidan, “Bu işi Aydın’da öğrendim, şimdi de memleketimde bu işi yapıyorum. Geçen yıl bir bağını 20 liradan sattığımız biber ve patlıcanı 50 liradan satıyoruz. Tezgahlara astığımız ürünleri iyice kuruttuktan sonra Batman, çevre ve iller olmak üzere İstanbul'a kadar gönderiyoruz. Batman güneşi bibere ayrı bir tat veriyor. Fiyatlar artınca biraz da satışlarımız düştü. Ürünlerin çoğunu Sebze Hali’nden ve çevredeki köylerden alıyoruz “ dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim