** Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te kale vadi ve kanyonunda, insan ve canlı hayatı için risk taşıdığı gerekçesiyle yapılan çalışmaların ‘dinamitle patlatıldığı’ iddiaları Vali Ahmet Deniz ve firma yetkililerince yalanlanırken, Diyarbakır Barosundan oluşan heyet çalışmaları yerinde inceledi.

“EKOLOJİK YÖNTEMLERLE YAPILIYOR”
Ilısu Barajı göleti altında kalacak Hasankeyf ilçesindeki riskli kayaların yıkımı tartışmalara neden oldu. Sosyal medya hesapları üzerinden ve bazı kesimlerce çalışmalarda ‘dinamit’ kullanıldığı iddiaları üzerine Vali Ahmet Deniz ve firma yetkililerince yapılan açıklamada dinamit kullanılmadığına dikkat çekildi. Firma yetkilileri ise çalışmaların ‘ekolojik’ yöntemlerle yapıldığı belirtti. Tartışmalar üzerine Diyarbakır ve Batman Barosu’dan oluşan heyet, çalışmaların sürdüğü alanda incelemelerde bulundu.

ESNAF: “TOZ BULUTU İÇİNDE KALIYORUZ”
Esnaf Ömer Güzel, Hasankeyf’te son günlerde Ilısu barajının bitme aşamasına gelmesiyle kale bölgesindeki yamaç ve vadilerinde yapılan çalışmaların kendilerini ciddi oranda etkilediğini belirterek: “Kayaların düşürülme biçimi özellikle vatandaşı çok rahatsız ediyor. Büyük bir ses ve gürültü oluşuyor. Ayrıca ilçeyi tamamıyla toz-duman altında bırakıyor. Sabah kalktığımız yataklarımız toz duman altında kalıyor. Daha önce kayalar böyle düşürülmüyordu. Küçük parçaları yıkarak toz duman kaldırmadan yıkılıyordu” dedi.

Editör: TE Bilişim