**Yem fiyatlarındaki yüksek artış, büyükbaş ve küçükbaş yetiştiricileri zorda bıraktı. Arpanın ton fiyatını 2.224 TL’den TMO’dan satın aldıklarını belirten besiciler; “Aylık kotamız 150 kilodan 60 kiloya düşürüldü. Bu kışta bu arpa oranıyla hayvanlara nasıl bakacağız?” diyorlar.

“TALEPLERİMİZ KARŞILANMIYOR”
Yem fiyatlarındaki yüksek artış nedeniyle zor durumda kalan Batman’daki hayvan besicileri kar yağışı ile birlikte büyük ve küçükbaş hayvanlara bakmakta zorlanıyor. Toprak Mahsulleri Ofisi’nden tonunu 2.224 TL’den aldıkları arpa kotasının düşürülmesi ile besiciler zorda kaldı. Batmanlı besicilerden Mecit Sargın; “Arpa kotası TMO tarafından düşürülünce bu kış mevsiminde büyük ve küçükbaş hayvanlara nasıl besleyeceğimizi kara kara düşünüyoruz” dedi.

“İTHAL ARPA YETERSİZ”
Batmanlı besicilerden Ömer Yıldız, TMO’nun ithal arpa talebini artırmasının gerektiğini söyledi. Yıldız, şöyle devam etti; “Toprak Mahsulleri Ofisi büyükbaş hayvanlar için daha önce aylık belirlediği 150 kiloluk kotayı 60 kiloya, küçükbaş hayvan kotasını da 30 kilodan 10 kiloya düşürdü. Kar yağışında hayvanları dışarı çıkaramıyoruz. İthal arpa kotasının en azından bu süreçte eski seviyesine getirmesini istiyoruz. Piyasada satılan arpa tonu ise iki kat fazladan satıldığı için umudumuz TMO’nun getirdiği ithal arpada.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim