**Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Sıradışı Okuyanlar’ yarışmasında ödül alan 5 isimden biri olan Mehmet Sait, imkan verildiğinde otizmlilerin büyük başarılara imza atabileceklerini bir kez daha gözler önüne serdi. Genç şairin başarısı, FOX TV Çalar Saat programında da gündeme taşındı

FARKINDALIK GÜNÜ
Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla ilan edilen 2 Nisan ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ nedeniyle Batman’da da bir dizi etkinlik düzenleniyor. Bu önemli günde ise Batmanlı 18 yaşındaki otizmli Mehmet Sait Kaya’nın azmi ve başarısı, Batman Çağdaş’taki haberin ardından yankı uyandırdı. FOX Tv Çalar Saat sunucusu gazeteci İsmail Küçükkaya da dün ekranlara Batmanlı Sait’in başarısını taşıdı.  Dün öğretmeni Özgür Kutlu ile birlikte Çağdaş’ı ziyaret eden Mehmet Sait Kaya; “Gururluyum, otizmlilerin imkan verildiğinde neler yapabildiğini göstermiş oldum. Öğretmenlerime ve aileme teşekkür ediyorum” dedi.

“ŞİİRLERİMİ KİTAPLAŞTIRMAK İSTİYORUM”
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Sıradışı Okuyanlar’ yarışmasında ödül alan 5 isimden biri olan Mehmet Sait Kaya, ödülünü Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan almıştı. 7 Yıldır şiir yazan Mehmet Sait Kaya; “Şiire ayrı bir tutkum var. Kitap okumayı çok seviyorum. Özgür hocam bana bağlamayı öğretti. Sanata da çok ilgim var ama şiire ayrı bir sevdalıyım. Destek verilirse şiirlerimi kitaplaştırmak istiyorum” dedi. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim