**Kadınlara yönelik projelerin hayata geçirilmesi ve belediye yönetiminde daha etkili bir kadın temsiliyetinin sağlanması amacıyla 24 kişilik Batman Belediyesi Kadın Meclisi oluşturuldu.


EŞ BAŞKAN AKEL DUYURDU
Batman Belediyesi’nce bir süredir çalışmaları yürütülen Kadın Meclisi çalışmaları son aşamaya geldi. Kadın sorunlarının tespiti, bu sorunların çözümü, kadın politikalarının oluşturulması ve kadınlara yönelik projelerin hayata geçirilmesi ve belediye yönetiminde daha etkili bir kadın temsili yetinin sağlanması amacıyla Batman Belediyesi Kadın Meclisi’nin kuruluşu Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel tarafından duyuruldu. Kadın sorunlarının çözümü konusunda güçlü bir kadın politikasının oluşturulması ve yönetimde kadınları daha fazla söz sahibi kılmayı amaçlayan Kadın Meclisi kuruluşu Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel tarafından Belediye konferans salonunda düzenlenen bir toplantıyla açıklandı.

KADIN POLİTİKALARI OLUŞTURULACAK
Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Semra Güneş, DBP İl Eş Başkanı Songül Korkmaz, Belediye kadın meclisi üyelerinin yanı sıra çok sayıda kurul üyesi kadının katıldığı toplantıda Eşbaşkan Akel, kadın meclisin kurulmasının önemine dikkat çekti. Akel, şöyle konuştu; “Bu meclis ile birlikte Batman Belediyesi artık çok güçlü bir şekilde kadın politikalarını oluşturup bu politikaları hayata geçirebilecektir.”




“ İKİ AYDA BİR TOPLANACAK”
Kadın meclisinin toplantılarını 2 ayda bir yapılacağına dikkat çeken Eşbaşkan Akel, şöyle devam etti; “Bu meclis sayesinde biz kadın çalışmalarını çok daha detaylı olarak yürütme şansını bulacağız. Meclis çalışmalarımızın daha düzenli olması için bir kurula ihtiyacımız vardı. Bu yüzden de bir yürütme kurulu oluşturduk. Bu kurul gerçekten de önemli.”

“KURUL 24 KİŞİDEN OLUŞACAK”
Akel. Sözlerini şöyle sürdürdü; “Bütün çalışmalarımızın planlama icra aşamalarında yürütücü bir güç olacak. Kurumumuz kadın çalışanlar açısından kalabalık bir kurum. Kadın kurulu yüzde 10'a tekabül edecek şekilde yaklaşık olarak 24 kadından oluşacak." Eşbaşkan Akel, hem sorunların çözümü, hem de meclis çalışmalarının daha sağlıklı ve etkili bir şekilde yürütülmesi için kurulun 2 ayda bir toplanmasının gerekliliği konusunda bütün meclis bileşenlerinin hemfikir olduklarını söyledi. 
Editör: TE Bilişim