GENEL MÜDÜR, YEREL MEDYA TEMSİLCİLERİYLE

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki yerel gazete temsilcileri kısa adıa BİK olan Basın İlan Kurumu’nun ‘İnternet Haberciliğinin geliştirilmesi’ konulu programda bir araya geldi. ‘Çevrimiçi Gazetecilik İstişare ve değerlendirme toplantısına’ BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, BİK Genel Müdür Yardımcısı Cavit Erkılınç, BİK Servis ve Şube Müdürleri, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ve bölgedeki yerel gazete temsilcileri katıldı. BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, yerel medya temsilcileriyle dördüncü buluşmayı gerçekleştirdikleri toplantıya katılan Batman, Bingöl, Siirt ve Şırnak’taki yerel medya temsilcilerine teşekkür etti ve yerel basının hayat kaynağı olacaklarını söyledi.

“DİJİTAL DÖNÜŞÜM ÇALIŞTAYLARI YAPTIK”

Yerel medya temsilcilerini de dinleyen BİK Genel Müdürü Duran, “Dijital dönüşüm arifesindeki yazılı basınımızın, sağlam hatta çelik halatlarla geleceğe bağlanması için gerekli altyapının oluşturulması gerekiyor. Bu alt yapı için elimizden gelen desteği verdik. İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi Eğitimini, daha önce gerçekleştirdiğimiz ‘Yeni Nesil Gazetecilik’ eğitimlerini, Gençlerin katılımı ile yerel yazılı basının Dijital dönüşümü çalıştayları yaptık. Basın İlan Kurumu, 60 yıldır basınımıza destek olmaktadır. Bunu sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Özellikle yerel basınımızın hayat kaynağı olmaya devam edeceğiz. Sorunları dinlemek için buradayız” dedi.

“İFLAS VE İCRA İLANLARI YAYINLANACAK”

Genel Müdür Duran, şöyle devam etti: “Türkiye’de reklam verenlerin yazılı basına ayırdığı pay günden güne azalırken, Basın İlan Kurumu’nun resmi ilan ve reklam yatırımı ise sürekli artıyor. 2011 yılında 252 milyon TL olan destek tutarı, 2018 yılı sonunda 454 milyon TL’ye çıkmıştı. Bu destek, 2000’e yakın gazete ve dergi için hayati bir anlam taşıyor. Yerel basının gücüne inanıyoruz ve internet mecrasında da zirvede olmasını arzu ediyoruz. Bizden ilan alan gazeteler, internet mecrasında da en güçlü, en iddialı sitelere sahip olsunlar istiyoruz. Yanlış aktörlerin sahaya girmesinin, hızlı habercilik yapmak telaşıyla doğrulanmamış haberlerin kamuoyuna sunulmasının da böylece önüne geçileceğini umuyorum.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim