** Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği programda konuşan Vali Yılmaz Arslan: “Yerel basın, biz yönetim ve uygulama kademesindeki kişiler için aslında önemli bir partnerdir ve yol göstericidir” dedi.


KONUKLARA BATMAN’I ÖZETLEDİ
12 İl’den gazeteciler, ulusal medya temsilcileri, akademisyenler, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya ve kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı panelde konuşan Vali Yılmaz Arslan, kenti tanıttı. Arslan; “Bölgede geçmişte yaşanan bütün sıkıntılara ve engellemelere rağmen devletimiz yatırımlardan asla vazgeçmemiş, Türkiye’nin hangi bölgelerinde kamu adına ne yapılıyorsa buralarda da gereğini yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir. İlimizde ekonomik yaşamın canlanması, sanayi yatırımlarının artması konusunda da son yıllarda önemli çalışmalar yürütülmektedir. On yıl önce tek bir fabrikanın olduğu OSB'de bugün boş yer kalmamıştır. Sayın Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’in himayelerinde ilimiz sanayisinin can damarı olan OSB’yi genişletmek ve daha çok yatırımcıya yer tahsis etmek için yer genişletme çalışmalarını yürütmekteyiz. OSB dışında ikinci bir Tekstil kent oluşturmak amacıyla 100 dönüm bir alan ayrılmış ve tahsis işlemleri yapılmıştır” dedi.

BASIN İYİ BİR PARTNER”
Yerel basının önemine de dikkat çeken Vali Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bildiğiniz üzere, basın dünyası olağanüstü gelişim yaşamaktadır. Çeşitliliğin, rekabetin ve katılımın giderek arttığı medya dünyasında yerel medyanın varlığını güçlendirmesi, demokrasinin ve çok sesliliğin gereğidir. Toplumdaki değişik düşünce, görüş ve taleplerin kendini ifade edebilmesinin en önemli kanallarından biri de iletişim çağına ayak uyduran yerel basındır. Bugün Batman’da konuşulan bir konu rahatlıkla yerel basınımız sayesinde anında ülke gündemine taşınıp tartışılabilmektedir. Zaman zaman hoşumuza gitmeyen haber, yorum ve değerlendirmeler yapılıyor olsa da medya, dördüncü kuvvet olmasının ötesinde biz yönetim ve uygulama kademesindeki kişiler için aslında önemli bir partnerdir ve yol göstericidir.”


GÜZEL HABERLERLE ANILMAK İSTİYORUZ”
Çözüm sürecinde medyanın kullandığı dilin önemine de değinen Vali Arslan: “Yaklaşık bir yıldır barış ve kardeşliğin her alanda oldukça net hissedildiği ilimizde, barış ve kardeşliğin en önemli paydaşı olan basın mensuplarını ağırlıyor olmak bizler için ayrıca sevindiricidir. Kısa süre öncesine kadar memleketin algısını bozacak her türlü olumsuzluğun haber servisi yapıldığı ilimizde artık bu tür etkinlik, ziyaret ve güzel gelişmelerin haber değeri kazanması en büyük beklentimizdir. Çünkü devam eden çözüm sürecinin sürekliliği ülkemizin uzun vadeli hedefleri için hayati öneme sahiptir. Şüphesiz ki, bu müspet ortamın ülkenin her bir köşesinde, her bir vatandaşının kalbinde yer bulması toplumsal barışın tesisi için olmazsa olmazdır. Silahların gölgesinde değil, barışın getirdiği istikrar içinde yaşamak için siyasi aktörlere ilaveten yerel yönetimlerin, akademik camianın, sivil toplumun ve medyanın desteğine büyük ihtiyaç duyulmaktadır. Toplumsal barışın sağlanması konusunda seçilmiş siyasi iradeye yardımcı olmak herkesin birincil görevidir” dedi.

Editör: TE Bilişim