** Üç yıldır Kozluk-Şelmo petrol sahasının ruhsatını alan ABD’li Transatlantic firması, günlük petrol üretimini 2500 varile çıkardı. 2014 Yılında 10 yeni kuyu daha açmak için çalışmalara başlayan ABD’li firmanın hedefi; 3 bin varil petrol…


10 YENİ KUYU DAHA
34.5 Gravitesiyle Türkiye’nin en kaliteli petrolünün üretildiği Kozluk-Şelmo sahasında günlük petrol üretimi, 2500 varile yükseldi. Üç yıl önce günde 1500 varil petrolün üretildiği Şelmo saha ruhsatını alan ABD’li Transatlantic firması, açtığı toplam 30 kuyudan petrol üretimini 2500 varile çıkardı. Bölgenin en zengin petrol yatağının olduğu Şelmo’da yeni kuyulara yönelen ABD’li firma, petrol üretiminin 3 bin varile çıkarılması için de bu yıl 10 yeni sondaj kuyusunun açılmasını kararlaştırdı.


KALİTELİ PETROL
400’e yakın petrol mühendisi ve diğer çalışanlarıyla Şelmo petrol sahasının dört bir yanını adeta delik-deşik eden ABD’li firma Transatlantic, kaçak yakıt ve petrol hırsızlığını önleyebilmek için de kuyuların tümüne mobesa yerleştirdi. ABD’den getirdiği iki adet modern sondaj kulesi ile Diyarbakır’ın Bismil ilçesi yakınlarında geçen yıl açtığı Bahar ve Göksu-2 kuyularında petrol bulan Transatlantic’in sondaj ekibi olan Güneyıldızı, 2014’te sondaj çalışmalarının merkezini Kozluk-Şelmo sahası ilan etti.

Editör: TE Bilişim