** SGK İl Müdürü Alaettin Ökten, vergi ve bazı alacaklara yönelik yeni yapılandırmanın büyük fırsatlar sunduğuna dikkat çekerek: “Yapılandırmada peşin ödemelerde gecikme cezasının yüzde 90’ı siliniyor. Bu büyük bir fırsat. Batman’da 4 bin civarında başvuru bekliyoruz” dedi.

“NÜFUSUN YÜZDE 97’SİNE
HİZMET VERİYORUZ”
‘Sosyal Güvenlik Haftası’ nedeniyle kent merkezinde birçok kurum-kuruluşa ziyaretlerini sürdüren SGK Batman İl Müdürü Alaettin Ökten, Müdür Yardımcısı Hasan Yılmaz ve beraberindeki heyetle, Batman Çağdaş’ı ziyaret etti. Gazetemiz yöneticisi Barış Arslan ile bir süre sohbet eden Ökten, hafta boyunca iki AVM’de tanıtım stantları açtıklarını söyledi. Batman genelinde 94 Bin 106 sigortalı çalışanın bulunduğunu belirten İl Müdürü Ökten: “97 Personelimizle birlikte nüfusun yüzde 97’sine hizmet sunuyoruz. İş yükü ağır bir kurum olmamıza rağmen en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.

“BÜYÜK FIRSAT”
Ülke genelinde milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni yapılandırmayla ilgili kanun Resmi Gazete’de yayımlandığına da dikkat çeken İl Müdürü Ökten, şöyle devam etti: “31 Mart 2018 öncesi vergi ve bazı alacakların yapılandırmasına dair kanun büyük fırsatlar sunuyor. Geçmiş borçlara yönelik peşin ödemelerde gecikme cezasının yüzde 90’ı siliniyor. Bu imkan şimdiye kadar tanınmış en büyük oran. Batman’da yaklaşık 4-5 bin civarında yapılandırma müracaatı bekliyoruz. Müracaatlar Haziran’da başlayıp, Temmuz ayında son bulacak. Vatandaşlarımız bu fırsatı kaçırmamalı.” Öte yandan inşaatı yarıda kalan il müdürlüğü binasının da tamamlanması için girişimleri sürdürdüklerini belirten Ökten: “İnşaatın kalan kısmının bilirkişi tarafından tespit edilmesinin ardından ihale süreci yeniden başlayacak. Sürecin takipçisiyiz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim