* AK Parti İl Başkanı avukat Akif Gür, yeni imar planının Batman için gerekli olduğunu söyledi. Gür; "Yeni imar planıyla birlikte rantın da önüne geçilecek" dedi.

“YENİ İMAR NEFES ALDIRACAK”

Batman'ın yeni imar planını değerlendiren AK Parti Batman İl Başkanı Avukat Akif Gür, yerel yönetimin elini güçlendirmek için her türlü desteği verdiklerini belirtti. Gür, "Yaklaşık 20 yıldır Batman'ın imar sorunu çözülemiyordu. Yeni imarla birlikte hem rantın önüne geçilecek hem de nüfusu hızla artan Batman'a nefes aldıracak. İmar planı daha önce yapılmalıydı. Yeni güzergahlar ve çevre yolları şehre her açıdan fayda sağlayacaktır” diye konuştu.

"İMAR KİŞİYE ÖZEL DEĞİL"

Avukat Gür, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her şeyden önce imar kişiye özel değil. Toplumun tümünü ilgilendiren bir anlayışla hazırlanmıştır. Bazı kesimler nedense işi bireysel meseleye getiriyor. 50-60 Yıl önce ki Batman'ın ulaşım güzergahları artık 500 bin nüfusun trafiğini kaldırmıyor. Bu şehrin yeni imara ihtiyacı vardı. İmar çalışmalarını destekliyoruz. Belediye’nin elini güçlendirecek projelerin yanındayız. Ayrıca kentsel dönüşümün yapılacağı İluh-tepe başı için de bir proje çalışması var." (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim