**Batı ve Güney bölgelerini kapsayan imar planının askıya çıkarılması, inşaat sektörüne nefes aldıracak. Batman Tüm Emlakçılar Derneği Başkanı Emin Değirmenci; “Şehir merkezinde 1.5 Milyon TL’ye çıkan konut fiyatlarının yeni imarla birlikte düşmesini bekliyoruz” dedi.

İNŞAAT SEKTÖRÜ HAREKETLENECEK
İnşaat malzemelerindeki artış ve imar alanı yetersizliği nedeniyle konut fiyatlarının cep yaptığı Batman’da gözler şimdi de askıya çıkan Batı ve Güney imar planına çevrildi. Konut fiyatları ile kira bedellerindeki fahiş rakamın bundan böyle düşüşe geçeceğini belirten Batman Tüm Emlakçılar Derneği Başkanı Emin Değirmenci; “Her şeyden önce yeni imar alanlarının genişlemesi inşaat sektörüne adeta ilaç gibi gelecek. Çünkü dar bir alana sıkışan imar konut fiyatlarının yüksek olmasına nedendi” diye konuştu.

“KONUT FİYATLARI 1.5 MİLYON TL’Yİ BULMUŞTU”
Değirmenci, şöyle devam etti: “Bir süredir inşaat sektörü ve emlak piyasası yeni imar alanlarının çıkmasını bekliyordu. Bundan böyle 18. Madde çalışmalarıyla birlikte Batman’da durağan bir döneme geçen inşaat sektörü yeniden canlanacak. Ayrıca inşaat sektöründeki KDV indirimi de piyasaya olumlu yansıyacak. Batman’da bazı bölgelerde konut fiyatları 1.5 Milyon TL’yi bulmuştu. Bir de müteahhidin kar marjını eklediğinizde konutlara yaklaşılmıyordu. Daire fiyatları önümüzdeki aylarda düşüşe geçecek.”

Editör: TE Bilişim