** Geçen ay gazeteci İsmail Küçükkaya ile birlikte Batman’a konuk olan ressam Ahmet Güneştekin, yeni Hasankeyf'te yeni müze kurulması için kolları sıvadı. Ünlü mimar Emre Arolat, Güneştekin’le birlikte Hasankeyf'te incelemelerde bulundu.

HASANKEYF’TE İNCELEME
Dünyaca ünlü ressam Ahmet Güneştekin, memleketi Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te çağdaş bir müze kurmak için kolları sıvadı. Ünlü mimar Emre Arolat ile birlikte Vali Ahmet Deniz'i ziyaret eden Ahmet Güneştekin, daha sonra Hasankeyf'te kuracağı müzenin yerini görmek için bir dizi temaslarda bulundu. Vali Ahmet Deniz, Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bayülgen, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ile birlikte yeni Hasankeyf’teki yerleşim biriminde Arkeoloji Müzesi içinde yer alacak Sanat Müzesi için incelemelerde bulunan sanatçı Güneştekin: “Geçen ay İsmail Küçükkaya ile birlikte konuk olduğumuz Batman'da dünya çapında bir müze için vaatte bulunmuştum. Bugün yeni müzenin içinde yer alacak Sanat Merkezi için neler yapabileceğimizin ön çalışmasını yaptık” dedi.

AROLAT: “ÇAĞDAŞ BİR MÜZE KURACAĞIZ”
Daha önce de tarihi ilçe Hasankeyf’e geldiğini belirten ünlü mimar Emre Arolat, ressam Ahmet Güneştekin’in kuracağı Sanat Müzesi’ne katkıda bulunmayı bir görev bildiğini ifade etti. Arolat, şöyle konuştu: “Yeni bir Çağdaş Sanat Müzesi’ni yeni yerleşim birimindeki müzenin içine kuracağız. İlk etapta kuracağımız müzenin temel hatlarını belirledik. Daha önce de buraları görmüştüm. Sanatçı dostum Ahmet Güneştekin ile bugün örnek bir müzenin çalışması için kolları sıvadık.” Öte yandan Vali Deniz, konukların duyarlılığına teşekkür etti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim