** Batman Belediyesi Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, ‘1 Eylül Dünya Barış günü’ nedeniyle mesaj yayınladı. Eşbaşkanlar: “Dünya Barış gününün güçlü umutların ve yepyeni bir başlangıcın ilk günü olmasını diliyoruz” dediler.

 

“İNSANLIK KAZANACAK”

1 Eylül Dünya Barış Günü’nün dünyada, bölgede ve ülkemizde süren acıların artık son bulmasına vesile olması dileğinde bulunan Eşbaşkanlar Özdemir ve Akel: “Her gün cenazelerin kaldırıldığı bir ülke ve coğrafyada, 1 Eylül’ün çağrıştırdığı dünya barışı ve birlikte yaşama azminin galip gelmesini, bu yıl ki 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün güçlü umutların ve yepyeni bir başlangıcın ilk günü olmasını diliyoruz. Yaşam hakkı başta olmak üzere, insanın doğuştan gelen diğer bütün haklarının kutsallığını ayaklar altına alan alarak yaşamın güzelliğine dayatılan savaş gibi bir çirkinliğin ve haksızlığın, insanlığın ortak aklı ve duygusu tarafından er ya da geç mağlup edileceğine olan inancımızı bir kez daha en güçlü şekilde ifade etmek istiyoruz. Bizler, yıkıcı çağları ve kanlı yüzyılları geride bırakarak bugünkü uygarlık seviyesini yakalayan insanlığın, sadece yıkım ve acı getiren hırsı, kötülüğü ve açgözlülüğü de alt edilebilecek güç ve yetenekte olduğunu biliyoruz” dediler.

 

“BARIŞA İNANCIMIZ VAR”

Mesajın son bölümünde şöyle denildi: “Boğazına kadar günaha ve suça bulaşmış güç ve iktidar sapkınlarının, dünyayı ve ülkeleri cehenneme çevirme isteğinin, dünya insanlığının, barış içinde birlikte yaşama iradesi ve azmi karşısında hiçbir şansının olamayacağını yaşayarak öğrendiğimiz günlerden geçiyoruz. Coğrafyamızda her gün birkaç genç insanı aynı anda birlikte toprağa verdiğimiz, halkların birbirine kırdırılarak bir avuç günahkarın suçları örtbas edilmesi uğruna ülkemizde başlatılan korkunç bir savaşın tüm yıkıcı sonuçlarına maruz bırakıldığımız bu karanlık dönemin, yine halklarımızın barışa olan inancı ve ortak duygusuyla aşılacağını ifade etmek istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 2015 1 Eylül’ünün dünya, Ortadoğu ve ülkemizin barışına vesile olmasını diliyor, tüm halkların 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü en içten dileklerimizle kutluyoruz.”

Editör: TE Bilişim