** 100 Milyon liraya mal olacak Petrol City AVM projesi programla tanıtıldı. Vali Ahmet Deniz ve Milletvekili Ataullah Hamidi’nin de katıldığı tanıtımda projenin 18 ayda bitirileceği açıklandı. Programda konuşan Vali Ahmet Deniz: “Batman’a yatırım yapmayan kaybeder” dedi.

TANITIM İLGİ GÖRDÜ
Batman’ın Gültepe mahallesinde yaklaşık 100 Milyon TL’ye mal olacak AVM’nin tanıtımı, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı. Proje lansman tanıtımına Vali Ahmet Deniz, Milletvekili Ataullah Hamidi, işadamları ve kalabalık bir topluluk katıldı. AVM yatırımının 18 ayda bitirilmesinin planlandığını söyleyen Petrol City Yönetim Kurulu Başkanı Selim Filiz: “Yola çıkarken iki yönlü bir proje düşündük. Birinci yönü ticari, ikincisi ise istihdam. Ticari boyuttan çok istihdam boyutunu ön planda tuttuk.  Bu fikrimize desteklerinden dolayı Aydın Hamidi’nin teşekkür ediyorum. Sayın Vali Ahmet Deniz ve Belediye Başkanvekilimize ve bize yardım eden resmi kurumlara da teşekkür ediyorum” dedi.

“BİRÇOK AVM’Yİ İNCELEDİK”
AVM Yönetim Kurulu Başkanı Filiz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ankara, İstanbul ve Kırşehir gibi illerdeki alışveriş merkezlerini inceledik. Bunların artılarını aldık. Evden işe, işten eve giden Batmanlıların, hafta sonlarında aileleriyle güzel vakit geçirebilecek ortamları inşa etmek ve Batman’ın da yatırım yapılabilir bir şehir olduğunu kanıtlamak adına elimizi taşın altına koyduk. Proje bedeli yaklaşık 100 Milyon TL. Bu rakam büyük bir rakam. Ancak bu parayı 18 aya böldüğümüzde omuzlara gelen yükün fazla olmadığını gördük. Sayın Aydın Hamidi ile anlaştık. Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van ve Ağrı illerinin yol güzergahı üzerinde. 18 Ay içerisinde, güzel bir lokasyona sahip 16 bin metrekare alan üzerine arsanın üzerinde projemizi tamamlayacağız. Açılış hepimize kısmet olur inşallah. Batman çevre ilçelerle birlikte yaklaşık 700-750 bin nüfusa sahip olduğun için ikinci bir AVM’ye ihtiyaç vardı.”

HAMİDİ: “SEVİNDİREN BİR PROJE”
Daha sonra konuşan Milletvekili Ataullah Hamidi: “Bizi sevindiren bir proje tanımındayız. İstatistiklere göre Batman, Türkiye’de en az istihdamın yapıldığı son 3-4 ilin arasında. Biz bunu gördükçe üzülüyoruz. Batman buna layık değil. Bu yüzden Batman’ı güzelleştirecek hem de istihdam sağlayacak böyle projeleri görünce mutlu oluyoruz. Bu projede emeği geçene herkese teşekkür ediyorum. Türkiye’de güzel gelişmeler oluyor. İnşallah bu yatırımlar kat kat devam edecek. Her toplumda dile getiriyorum. Bir yerde huzur varsa, kardeşlik varsa güzel yerlere gelir. İnşallah sizin bu yatırımınız diğer iş adamlarına örnek olur. Batman güzelleşiyor. Bakıyoruz bir provokasyon yok, olumsuzluk yok.  Sayın Valimizin de katkıları çok. Ancak bazen bürokratik engeller ortaya çıkıyor. Bazı işlerde geç kalıyoruz. Keşke bunları yaşamamış olsak. Bu ülkede hep beraber yaşıyoruz. Cennet gibi bir ilimiz var.  Bir olalım, beraber olalım. İnsanlarımıza istihdam sağlayacak olan bu projenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“BATMAN’A YATIRIM YAPMAYAN KAYBEDER”
Programda söz alan Vali Ahmet Deniz ise şunları söyledi: “Batman huzurlu bir şehir. Güzel, canlı ve dinamik bir şehir. Batman’ın her alanda iyi olmasını diliyoruz. 1500 Kişiye istihdam sağlayacak 100 Milyon TL’lik bu yatırımda Batman’ın cazibe merkezi olması açısından önemli bir proje. Birçok civar illerden buraya gelecekler. Batman’ın önü ve ufku açık. Ben her zaman söylüyorum; Batman’a yatırım yapmayan kaybeder. Ne kadar erken yatırım yapılırsa o kadar avantajlı. İlimizde istihdam sağlayan iş yerlerinin açılışına katılıyorum. Bizim için istihdam önemlidir. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim