*Batman Engelliler Platformu ‘Engelliler Mesleki Eğitim Rehabilitasyon ve İş-kur projeleri’ konulu panelde Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı ve Zihinsel Federasyonu Genel Başkanı, sorunları tartıştı. Vali Azmi Çelik, Batman’da konuk ettikleri engellilerin sorunlarının çözümünde üzerlerine düşeni yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.

ENGELLİLERİN BATMAN ÇIKARMASI

Batman Engelliler Derneği Platformu 2 gün süreyle Batman’da düzenlediği ‘Mesleki Eğitim Rehabilitasyon ve İş-kur projeleri’ konulu panelde sorunlar masaya yatırıldı. Mezopotamya otelinde düzenlenen panele Vali Azmi Çelik, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İş-kur İl Müdürü Besim Eviz, Besiciler Derneği Başkanı Emin Çelik ve bazı yöneticiler katıldı. 70 ilden gelen engelli ve zihinsel dernek yöneticilerini ağırlamanın heyecanını yaşadıklarını belirten Engelliler Derneği Platformu Başkanı Abdullah Gezici, “Engellilerin yaygın eğitime ihtiyacı var. Engellilerin yaşamsal hizmetlerden yararlanması için bazı yasaların hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi. Zihinsel Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dankaz, iki engelli çocuğunun olduğunu belirterek, “Engellilerin eğitim ve sağlık istihdamı alanında çalışmaları örnektir” diye konuştu.



“ENGELLİLİK SORUNU TÜM TALEPLERİN SORUNUDUR”

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, engelllilik sorununun tüm toplumun sorunu olduğuna dikkat çekti. Çelebi, şöyle konuştu: “Bu sloganı artık değiştirmek istiyoruz. İş-kur’un ülke genelinde 20-30 milyon TL’lik meslek amaçlı projeleri hayata geçirmesini oldukça önemsiyoruz. Herkes kendi görevini yaparsa engellilerin sorunu da hafifler. Ortadoğu’da yanan ateşin sönmesi için dua ediyoruz. Batman şanslı bir il. ‘Sorunlarınızı şehrimizde tartışın’ diyen Vali sayın Azmi Çelik’i yürekten kutluyoruz. Bu önemli etkinliği Vali sayın Çelik’in desteğiyle yapıyoruz.”



VALİ ÇELİK, “ENGELLİLERİN SORUNU ÇOK”

Engellilerin sorunlarına dikkat çeken Vali Azmi Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaşadığımız dünyada sorunlarımız var diye de üzülmemeliyiz. Engellilere yönelik önemli yasal düzenlemeler var ama bunların hayata geçirilmesi konusunda henüz çalışmalar yeterli değil. Özellikle engellilerin kapalı ve açık mekanlarda arzuladıkları yaşam koşulları maalesef tamamlanmış değil. Sağlık ve sosyal alanda bir çok hizmet hayata geçiriliyor. İş-kur ve Halk Eğitim Merkezi’nde engellilerimize özel kurslar veriliyor.” Panel öncesinde Engelli, Zihinsel ve Sakatlar Konfederasyonu, Vali Azmi Çelik ile Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer’e plaket verdi.



Editör: TE Bilişim