** Bu yılın sonuna kadar kamulaştırma ve 18. Madde çalışmalarının tamamlanması beklenen Batman-Hasankeyf yol güzergahı şimdiden yatırımcılar ile yap-sat inşaat firmalarının gözdesi oldu.

ÇALIŞMALAR 2017’NİN SONUNDA BİTECEK
Batman’ın birer mahallesine dönüşen Tılmız (Akça) ile Binatlı (Bıleyder) köylerinin yakınından geçen yeni imar alanını kapsayan 5 bin dönümlük alan, yatırımcının gözdesi oldu. 10+1 kat izninin verildiği yeni imar alanı için şimdiden arazi sahiplerine yüksek fiyatları öneren bazı yatırımcılar ile yap-sat inşaat firmaları, hazırladıkları projeleri yeni yılın ilk ayında hayata geçirmek istiyor. 18. Madde ile toplulaştırma çalışmalarının yıl sonuna doğru tamamlanacağı belirtildi.

DUBLE YOLLA, GÜZERGAH GENİŞLEYECEK
Batman-Hasankeyf karayolu kavşağındaki Küçük Sanayi Sitesi’nden başlayan ve Binatlı (Bıleyder) yolu sınırına kadar uzanan yeni imar planında yolun sağ ve solunda 5 dönümlük alanı kapsayan yeni imar çalışmaları için geri sayım başladı. Batman-Hasankeyf karayolunun devamı olan yeni imar alanı bölgesinden geçen karayolun, duble yola dönüştürüleceğini kaydeden yetkililer: “Hasankeyf’in yeni yerleşim biriminden başlayıp, Batman-Hasankeyf-Beşiri karayolu kavşağına olan güzergah duble yola dönüştürülecek. Önümüzdeki yıl, bu yol da genişlemiş olacak” dediler. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim