*Cazibe merkezi programının iptali ile yöredeki bir çok yatırımcının projelerini rafa kaldıracağını belirten Başkan Nasıroğlu: “Cazibe merkezleri programının iptal edilmesi, özellikle şehrimizde hayal kırıklığı yarattı” dedi.

“MALATYA VE ELAZIĞ DURURKEN
YATIRIMCI GELMEZ”
Cazibe merkezleri programlarının iptal edilmesine bir tepki de ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu’ndan geldi. Yatırımcıların aylardır beklediği cazibe merkezleri programının iptal edilmesinin Batman’da hayal kırıklığına yol açtığını belirten Nasıroğlu şöyle konuştu: “Daha önce 6. bölge şartlarına göre uygulanacağı belirtilen ‘cazibe merkezi’programında aralarında Batman’ın da bulunduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki 15 il yer alırken, açıklanan yeni programda il sayısının 23’e çıkarılması mevcut programın cazibesini ortadan kaldırmıştır. Diyarbakır, Elazığ, Adıyaman ve Malatya dururken yatırımcı geri kalmış illere gelmez.”

“LİMANLARA UZAK ŞEHİRLERİZ”
Batman’a dışarıdan gelip yatırım yapmak isteyen iş adamlarının açıklanan yeni ekonomi paketi ile farklı illere yatırımlarını kaydırabileceğine de dikkat çeken Nasıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü : “Şehrimizin coğrafi kaderi nedeniyle maalesef önemli lojistik sorunları vardır. Limanlara ve önemli ticaret merkezlerine uzaklığımız rekabet etme şansımızı azaltmaktadır. Ağrı, Batman, Elazığ, Adıyaman, Erzurum, Malatya, Mardin, Van, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da asgari sabit yatırım tutarı en az 5 milyon TL olarak belirlenmiştir. Bu durum Batman’da yatırım için başvuran çok sayıda iş adamının yatırım yapmaktan vazgeçmesine neden olabilir. Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çağrısına uyarak program yapan ve 1 yılı aşkındır bekleyen iş adamlarımız büyük bir hayal kırıklığına uğramıştır. “(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim