**1 Kasım öncesinde piyasadaki tedirginliğin kalktığını belirten Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir; “Seçim sonrası piyasa azda olsa nefes aldı. Emlak piyasası yeniden canlandı” dedi.

EMLAK PİYASASINDA HAREKETLİLİK

1 Kasım seçimlerinin geride kalmasıyla piyasaya rahatlamanın geldiğini söyleyen BATSO Başkanı Abdulkadir Demir; “Yatırımcı artık yeni sürece endekslendi” dedi. Güven ve huzur ortamının sağlanmasıyla bölgenin eski günlerle tekrar buluşacağını kaydeden Başkan Demir, şöyle konuştu; “1 Kasım öncesinde piyasada tedirginlik hakimdi. Şimdi o kaygı ortadan kalktı. Piyasaya az da olsa bir hareketlilik yansıdı. İnşaat sektörü ile emlak piyasasında canlanma söz konusu. Seçim öncesi gayrimenkuller dibe vurmuştu. Şimdi tekrar emlak fiyatlarında bir hareketlilik yaşanıyor.”

“GÜVEN VE HUZUR GELİRSE”

Başkan Demir, şöyle devam etti; “Bölgeye güven ve huzur gelirse batıdaki yatırımcı davet edilmeden seve seve bölgeye gelir. Çözüm sürecinde buna tanık olmuştuk. Şimdi de batıdaki bir çok yatırımcı yeni sürecin hayat geçmesini bekliyor. Yanı başımızda süren Suriye’deki savaş biterse bu bölge yeniden hareketlenir. Gerek Irak’ın Kürt bölgesi gerekse de Suriye’deki savaşın bitmesiyle yatırımcının bu bölgeye olan ilgisi bir kat daha artacaktır.”

“2. OSB BATMAN’A ŞART”

Mevcut Organize Sanayi Bölgesinde yer kalmadığını belirten BATSO Başkanı Demir; “2 Organize Sanayi Bölgesi projesinin Batman’da gerçekleşmesi için başta Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz olmak üzere hükümetin Bakanlarına söyledik. Batman’da 160 yatırımcı yer bekliyor. Yeni Organize Sanayi Bölgesi için en ideal yerin mevcut Organize Sanayi Bölgesindeki bitişiği Kıra dağı eteğinin olduğunu iddia ediyoruz. Doğalgaz ve elektrik şebekesi hazır olan bir yerin bitişğinde yapılacak 2. OSB aynı zamanda tarım arazilerinden de uzak kalacak bir alanı oluşturacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim