**Daha çok komşu ülkeler Irak ve Suriye’ye inşaat malzemesi ile meyve suyu ihracatının yapıldığı Batman’da, bu yılın ilk 5 ayında 4 Milyon 33 Bin dolarlık ihracat gerçekleşti. 97 Firmanın bulunduğu OSB’de yeni Gümrük Müdürlüğü binasının hizmete girmesi de yatırımcıyı sevindirdi.

GEÇEN YIL 16 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
Batman Organize Sanayi Bölgesi’ndeki marka firmalar ihracata yöneldi. İnşaat malzemesi, meyve suyu, gıda ve tarım aleti üreten firmalar, ağırlıklı komşu ülkelere ürün gönderiyor. Geçen yıl Kuzey Irak başta olmak üzere diğer komşu ülkelere 16 Milyon 634 bin dolarlık ihracatın gerçekleştiğini söyleyen Batman Gümrük Müdürü Turgay Selen: “Bu yılın ilk ayında ise Batman’dan ihracatımız 4 Milyon 33 bin dolar civarında. Bu rakamın önümüzdeki günlerde daha da artmasını tahmin ediyoruz. Batman’dan daha çok inşaat malzemesi, meyve suyu ve gıda ihracatı gerçekleşiyor” dedi.

GÜMRÜK, ARTIK OSB’DE
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İpek Yolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Batman Gümrük İl Müdürlüğü’nün bundan böyle Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmet vereceğini de söyleyen Selen, şöyle konuştu: “Yaklaşık 7 Milyon TL’ye mal olan yeni hizmet binası, sosyal tesisler ve tır sahasında 25 personel görev yapıyor. Batman’da 1954 yılından beri kurulan Gümrük Müdürlüğü modern hizmet binası ile Gümrük sahasına kavuştu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bundan böyle sanayicilerle iç içe olacağız.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim