500 YATAKLI HASTANE BEKLENTİSİ
Bölgenin en modern ve hızlı büyüyen şehirleri arasında yer alan Batman, 2020’den umutlu. 2019’da daha çok tarihi ilçe Hasankeyf’teki eserlerin taşınması, gerçekleşemeyen hastane yatırımı ve diğer alanlarda beklenen yatırımlarla gündeme gelen Batman, yeni yılda birçok projenin gerçekleşmesini bekliyor. ‘Yapıldı, yapılacak’ denilen 500 yataklı hastane, yapımı devam eden Kadın Doğum-Çocuk Hastalıkları Hastanesi, İluh deresi ıslahı, Batman-Mardin karayolu projesi, Kuzey yolu çevre yolu ve Batman Çayı ıslahını gibi yatırımlar, Batmanlıların en büyük beklentisi.

500 Yataklı hastanede yeni gelişme

ESERLERİN TAŞINDIĞI YIL OLDU
2019 Yılında tarihi Hasankeyf, taşınan eserlerle gündemde geldi. 2018’de taşınan Zeynel Bey türbesi ve Artuklu Hamamının ardından 2019’de taşınma kapsamındaki 6 eser de yeni yerleşim birimindeki arkeoparka taşındı. İmam Abdullah Zaviyesi, Kale Kapısı, Er-Rızk minaresi, Kızlar Cami, Süleyman Koç minaresi ve son olarak Er-Rızk camisinin gövdesi ile taşınma işlemleri tamamlandı.

hasankeyf taşınma batman çağdaş ile ilgili görsel sonucu

HAFIZALARA ‘ÖLÜM YOLU’
OLARAK KAZINDI

Batman-Siirt çevre yolu ise 2019’da trafik kazalarında en fazla vatandaşın hayatını kaybettiği yıl olarak kayıtlara geçti. Yılın son aylarında peş peşe meydana gelen trafik kazalarında 6 vatandaş yaşamını yitirdi. Hafızalara ‘ölüm yolu’ olarak giren Batman-Siirt çevre yolunda ölümlü kazaların ardından denetimler sıklaştırıldı. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim