*Batman Raman Anadolu Lisesi 11-G sınıf öğrencisi Yaser Demircan, arkadaşlarının ve öğretmenlerinin desteği ile eğitimini aksatmıyor. Öğrencisinin okuma azmini takdir eden Okul Müdürü Mehmet Salih Ertekin; “11'inci sınıf öğrencimiz Yaser’e biz de kitap hediye etmeyi kararlaştırdık. Arkadaşları ile birlikte okuma ve çalışma azmi herkese örnek oluyor” dedi.

YASER’İN OKUMA AZMİ
Batman’ın Belde Mahallesinde oturan kasları gelişmeyen 17 yaşındaki Yaser Demircan, eğitim-öğretim yolunda arkadaşları ve öğretmenlerinden aldığı destekle engelleri aşıyor. Sınıf arkadaşları Serdar Aydın ve Ahmet Melih Erdoğan’ın desteğiyle Raman Anadolu Lisesi 11-G sınıfında eğitimini sürdüren Demircan, 24 Kasım’da okul müdürü ve öğretmenlerinin sürprizi ile karşılaştı. Okul müdürü Mehmet Salih Ertekin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde engelleri aşan Demircan’a kitap armağan etti.

ARKADAŞLARININ DESTEĞİYLE OKULA GELİYOR
Her gün 2 kilometrelik yolu arkadaşlarının desteğiyle aşan Demircan, “Her şeyden önce okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve arkadaşlarımıza teşekkür ederim. 3 Yıldır hiç sıkılmadan ve bezmeden beni kendi ailelerinin bir ferdi olarak gören iki arkadaşıma da şükranlarımı sunuyorum. Beni çok sevdiğim okulumdan uzak tutmadıkları için teşekkür ederim. İki arkadaşım olmayınca okula gelmekte hiç zorlanıyorum” diye konuştu.

“ÖĞRETMEN VE ARKADAŞLARIMIN HAKKINI ÖDEYEMEM”
Demircan, şunları kaydetti, “Hocalarım  ve arkadaşlarımdan destek almak beni mutlu ediyor.  Onlar sayesinde kırtasiye ve kantine gidebiliyorum, okulda rahatça dolaşabiliyorum. Engelleri arkadaşlarım ve öğretmenlerim sayesinde aşıyorum. Okulda güzel şeylerle karşılaştım. Benim için her şeyi kolaylaştırdılar, o yüzden hiç zorlanmıyorum. Öğretmenler gününde okul müdürümüz Mehmet Salih Ertekin’in bana ve arkadaşlarıma kitap armağan etmesi beni gururlandırdı. Henüz meslek tercihimi yapmadım ama ileride psikolog olmayı düşünüyorum.”

“YASER’E YARDIMCI OLMAKTAN MUTLUYUZ”
Aynı sınıfta okuyan Serdar Aydın; “Yaser’le sıra arkadaşıydık.  Onunla vakit geçirmek bana mutluluk veriyordu. Zamanla arkadaşlık bağımız daha da güçlendi. Sınıf arkadaşımdan çok kardeşim gibi görüyorum. Engelleri birlikte aşıyoruz” dedi. Ahmet Melih Erdoğan ise şöyle konuştu; “Bir seneden beri aynı sınıftayız. Okul ve okul dışında sürekli birlikteliğimiz devam ediyor. Arkadaşıma yardımcı olmak beni mutlu ediyor.” (Çağdaş Özel)

Editör: TE Bilişim