** Uzun yıllar profesyonel takımlarda top koşturan, bazı amatör takımlarda teknik direktörlük yapan Batman’ın sevilen spor adamı Metin Kanağı, ALS hastalığıyla mücadele ediyor.

 

** Kasları çalışmayan Kanağı’nın yaşam sevgisi ise takdire şayan. Optik göz okuyucu bilgisayar sayesinde çevresiyle iletişim kuran 42 yaşındaki spor adamı Kanağı, güncel olayları dakika dakika takip ediyor.

 

YAŞAM SEVGİSİ

Batman Petrolspor, Belediyespor, Marmarispor, Malatya ve Boluspor’da forma giyen, daha sonra teknik direktör olarak Batman amatör takımlarında görev yapan sevilen spor adamı Metin Kanağı, ALS hastalığıyla mücadele ediyor. Yaklaşık 7 ay önce ALS teşhisi konulan 42 yaşındaki Kanağı, tüm kas becerilerini kaybetti ama yaşama sıkı sıkıya tutundu. Optik göz okuyucu bilgisayarla çevresiyle iletişim kuran Kanağı, çok sevdiği futbol aşkını ilk günkü gibi sürdürüyor.

 

FUTBOL DENEYİMLERİNİ PAYLAŞACAK
Kültür mahallesindeki evinde dostlarının sık sık ziyaret ettiği Kanağı, futboldaki deneyimlerini Batmanlılara aktaracak. Haftada bir Batman Çağdaş’ta okurlarla buluşacak Metin Kanağı: “Beni ayakta tutacak hayata bağlayacak okuyucularım olacak. Onlarla futbolla ilgili sohbet etmek istiyorum. Yazdıklarımın karşısında muhatap bulursam mutluluğum artacak. Hastalığım sürecinde ilgisini ve duasını esirgemeyen dostlarıma, arkadaşlarıma ve spor camiasına teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim