**AB sosyal uyum yardımı kapsamında Suriyeli sığınmacılara ayda verilen 100 liralık yardımı yetersiz bulan az çocuklu aileler; “Dört çocuktan fazla olan ailelere daha fazla yardım veriliyor. Biz de çok çocuk mu yapalım?” diyorlar.
BM-AB HEYETLERİ AİLELERİ GÖRDÜ
20 Bine yakın Suriyeli’den 2546 ailenin başvurduğu ‘sosyal uyum yardımı’ndan ilk etapta 663 aile yararlandı. Kriterlere uyan aileler, ilk maaşlarını Halk Bank Şubesi’nden aldı. Engelli ve dört çocuktan fazla nüfusa sahip ailelere daha çok yardımın yapılması Suriyeli sığınmacılar arasında tartışma konusu oldu. Bir süre önce Batman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yöneticileriyle birlikte Batman’da yaşamlarını sürdüren sığınmacıların evlerini gören BM ve AB heyetlerine, Suriyeli sığınmacılar dert yandı.

“100 LİRALIK YARDIM YETERSİZ”
Az çocuklu Suriyeli aileler, BM-AB yetkililerine tepki gösterdi. Her ailenin kalabalık nüfusa sahip olmadığını kaydeden sığınmacılar şunları söylediler; “Sosyal uyum yardımında ciddibir çelişki var. Az çocuklu aileler, bu yardımlardan yeterli kadar yararlanmıyor. Yardımın az çocuklu ailelere de yeterli oranda yapılmasını istiyoruz. Olan biz mağdur ailelere oluyor. Yoksa bizde çok fazla çocuk mu yapalım? Yardım kriterlerinin yeniden düzenlenmesi gerekiyor.” (Fikri Arslan)

 

Editör: TE Bilişim