**DDY Gar’ındaki lojmanların bulunduğu bahçede 30-40 yıllık ağaçlara ateşin sıçramasını DDY’de bir görevli önledi. Bahçede kuruyan otların yakılmasıyla bazı ağaçlar tutuştu. Bir görevli su bakraçlarıyla yangını söndürdü.
GÖNÜLLÜ BİR İTFAİYE ER’İ GİBİ
DDY Batman Gar’ındaki lojmanların bahçesindeki otların yakılmasının ardından bir kıvılcımın sıçradığı 40 yaşındaki bir ağaç, son anda gönüllü bir DDY görevlisi tarafından kül olmaktan kurtarıldı. Öğle saatlerinde kıvılcımın tutuştuğu bir ağaçtan yükselen dumanlar, DDY Gar’ındaki bir görevliyi harekete geçirdi. Durumu itfaiye ekiplerine bildiren görevli, gündüz ortasında zor anlar yaşadı.



SEMT SAKİNLERİNDEN TEŞEKKÜR
Çeşmeden bakraç ve bidonlarla taşıdığı suyu, ağaca döken gönüllü çevreci; “Kuytu bir yerde olan bahçeden dumanlar yükseliyordu. Bahçedeki otlar kontrolsuz bir şekilde ateşe verilmişti. Bir kıvılcım neredeyse bahçedeki eski ağaçları da küle dönüştürecekti. Zamanında müdahale etmemiş olsaydık, ağaçların çoğu yanacaktı” dedi. Bu arada Akyürek mahalle sakinleri, tek başına ağaçları yangından kurtaran DDY görevlisine teşekkür etti.


Editör: TE Bilişim