*Son yağışların çiftçinin umudu olduğunu vurgulayan Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş; “Bu yağışlar önümüzdeki dönem için bir umuttur. Önümüzdeki süreçte biraz daha yağış bekliyoruz” dedi.

EKİLİ ALANLARDA HUBUBAT KAYIBI

Güneydoğu’nun tahıl ambarı’ olarak bilenen ve yağış yetersizliği nedeniyle kuraklık tehlikesi olan Batman Ovası’nda etkili olan son kar ve yağmur, çiftçileri umutlandırdı. Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, tarımda kuraklığın sadece Batman’da değil ülke genelinde söz konusu olduğunu belirtti. Meteorolojik verilere göre de kuraklığın olduğunu kaydeden Aydiş, “Bu yıl tüm bölgede olduğu gibi Batman ovası da kuraklıktan etkilendi. 4-5 Ay yağış yoktu. Tarımsal anlamda sıkıntılar yaşandı. Buğday, arpa ve mercimek gibi bazı ekili alanlarda hububat kaybı var. Uzun zamandır beklediğimiz, özlediğimiz yağışlar geldi” diye konuştu.

“YAĞIŞLAR ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM İÇİN UMUTTUR”

Batman Ovası’nın yer altı suyunun giderek azaldığına dikkat çeken Aydiş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarımsal üretimin devam etmesi noktasında su politikasının tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Batman ovasının da artık damlama sistemine geçmesi kaçınılmazdır. Son yağışlar önümüzdeki dönem için bir umuttur. Umudumuzu hiçbir zaman kaybetmedik. Önümüzdeki süreçte biraz daha yağış bekliyoruz. Yaz dönemi için endişelerimiz var. Tarımın kendi içerisindeki sorunlar hiç bitmez. Su olamazsa üretim de yapılamaz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim