* Dört gündür etkisini yörede sürdüren yağışlar Batman ve yöresindeki akarsuların su seviyesini yükseltti. Geçen hafta su seviyesinin kaynak sularını andırdığı Sason çayının son yağışlarla dolması çiftçilerin yüzünü güldürdü.

YAĞIŞ SEVİNCİ

Batman ve yöresinde etkili olan yağmur, yöredeki akarsularda su seviyesini yükseltmesi çiftçiyi de sevindirdi. Bir hafta öncesinde yağmur duasına çıkan çiftçiler, son yağışlarla birlikte yöredeki baraj ve akarsularda su seviyesinin yükselmesine adeta bayram yaptı. Bir hafta öncesinde kuraklık korkusu yaşayan yöre halkı, Cuma hutbelerinde yağmur duası yaparken, köy ve mezralarda da imamlar köylülerle birlikte akarsuların çevresinde yağmur duasına çıkmıştı. Sason çayı, Mereto dağına yağan kar ve yağmur nedeniyle doldu.

BARAJLARDA DA SU SEVİYESİ YÜKSELDİ

Batman barajının da aralarında bulunduğu bölgedeki Karakaya, Kralkızı ve Dicle baraj havzalarına son günlerde düşen yoğun yağmur nedeniyle su seviyelerinde yükselme oldu. DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri, depolama kapasitesinin üzerindeki suların can ve mal kaybına yol açmadan güvenli bir şekilde tahliye edileceğini bildirdi. Barajlarda önümüzdeki günlerde su tahliye çalışmalarına başlanılacağını belirten DSİ yetkilileri, "Tahliye işlemleri sırasında özellikle akarsu yataklarındaki yerleşim birimlerinin dikkatli olmaları gerekiyor" dediler.

Editör: TE Bilişim