**Bahçelievler mahallesindeki Hilal evler sitesindeki 140 konut, üç yıldır kentsel dönüşümü bekliyor. Etrafında modern binaların yükseldiği sitedeki konutlara el atılmasını isteyen konut sahipleri; “Yer yer çatlaklıkların oluştuğu konutların manzarası bizi kaygılandırıyor” diyorlar.
SIĞINMACILAR OTURUYOR
21 Bloktan oluşan toplam 140 konutun yer aldığı Bahçelievler Mahallesi’ndeki Hilalevler konutları, çürümeye yüz tuttu. Yaklaşık üç yıl önce bir firmayla anlaşan konut sahipleri, tahliye ettikleri konutlara şimdi de Suriyeli sığınmacıların yerleştiğine dikkat çekti. Belediye’den imar işlemlerini hızlandırılmasını istediklerini söyleyen Hilalevler konut sahipleri; “Sitemizin etrafında modern konutlar yükseldi. 30 Yıl önce bu konutlar yapılınca Bahçelievler’in en güzel sitesi konumundaydı ama şimdi dairelerin çoğu oturulamaz hale geldi. Üç yıl önce burayı boşalttık. Şimdi konutlarda Suriyeli aileler oturuyor” dediler.


“ÇATLAKLIKLAR OLUŞTU”
Konut sahipleri, sözlerini şöyle sürdürdüler; “Bazı bloklarda maalesef çatlaklıklar oluştu. Bu konutlar risk oluşturuyor. Sığınmacılar tehlikenin farkında değil. İçi rutubet olan konutlardan akan atık sular ve altyapının yetersizliğinden salgın hastalıklarda söz konusu. Hilalevler’de ‘tehlike geliyorum’ diyor ama kimsenin bu sorunla ilgilendiği yok. 100 Metrekarelik oturma alanı olan konutlar, böyle giderse çökecektir. Çünkü konutlarda yer yer çatlaklıklar oluştu. Bu soruna çözüm bulunmasını istiyoruz. Yapımcı firmanın da bir an önce bu alanda yıkım işlemlerine başlamasını bekliyoruz.” (Reşat Yiğiz)

 

Editör: TE Bilişim