​*Tarım ve Orman Bakanlığı "Meyveciliği Geliştirme Projesi" kapsamında Batman ve ilçelerinde 190 çiftçiye, yüzde 70 hibeli 79 bin 250 fıstık ile 4000 adet badem fidanı dağıttı. Vali Şahin, çiftçileri uyardı; “Verimli arazileri fıstık bahçelerine dönüştürmeyin.”

“FISTIĞI VERİMSİZ ARAZİLERE DİKİN” UYARISI

İlkbahar mevsimi arifesinde Batmanlı çiftçiler, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın fıstık ve badem fidesiyle buluştu. Tarım İl teşkilatının Çiftçi eğitim merkezinde düzenlenen törene Vali Hulusi Şahin, Tarım İl Müdürü Mehmet Gün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Hifzullah Akdaş ve çiftçiler katıldı. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün’ün konuşmasının ardından çiftçilere seslenen  Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, “Fıstığı daha eğilimli ve verimsiz arazilere dikin” uyarısında bulundu.

ŞAHİN: “70 BİN DEKARLIK FISTIK ALANIMIZ VAR”

 Vali Şahin, şöyle devam etti: “Batman’ın son yıllardaki en gözde tarımsal ürünü olan fıstık ve bademe yönelik bir desteğimizi çiftçimizle buluşturmak üzere toplandık. Çiftçilerimize 79 bin 250 fıstık fidanı ve 4000 adet badem fidanı dağıttık. 190 Çiftçimiz bundan faydalanacak. Batman'da yaklaşık 70 bin dekar dikili fıstık alanımız var. Batman'da hem fıstık alanı hem de üretim artıyor. Taban alanlarda verimli arazilerde fıstık bahçesi kurulmasını önermiyoruz. Fıstığı biraz daha eğimli ve verimsiz arazilere dikilmesini tavsiye ediyoruz.” (Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim