**Batman Barosu Başkanı avukat Erkan Şenses, görev süresinin birinci yılını değerlendirdi. Mağdurun kimliğine bakmadan savunduklarını belirten Başkan Şenses; “Bir yandan toplumun-kamunun hukukunu savunuyoruz, bir yandan da meslektaşlarımızın hukukunu savunuyoruz” dedi.

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRİYORUZ”
Batman Barosu Başkanı Av. Erkan Şenses, bir yıllık dönemini basın toplantısıyla değerlendirdi. Mado’da düzenlenen toplantıya Şenses’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Akçara, Pınar Bulut, Sabih Özer, Mesut Aydın, Kemal Üner, Adil Duman, Abdulkadir Aydın, Gülizar Yıldız ve Dara Aksoy katıldı. Toplantıda konuşan Baro Başkanı Şenses; “Hem bir yıllık muhasebeyi ve faaliyetleri anlatacağız hem de 31 Mart 1991 baromuz kurulan Baro’nun kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Batman Barosu çok iyi konumda. İnsan hakları ve adalet ile hukukun üstünlüğü anlamında yıllardır uğraş veren bir Baro’yuz. Bizde bu geleneği devam ettirmek için çaba sarf ediyoruz. Bir yandan toplumun hukuku, kamunun hukuku savunuyoruz, bir yandan meslektaşlarımızın hukukunu savunuyoruz. Göreve geldiğimizde Baromuza kayıtlı 486 avukat vardı. Bugün bu sayı 540’a ulaşmış durumda. Baromuzda 540 avukat ile 11 Baro personellimizle Batman halkına hizmet etmeye çalışıyoruz. Göreve başladığımızda iki söz vermiştik; biri mağdurun kimliğine bakmadan mağduru savunmak, ikincisi ise mesleki sorunlarımızı hafifletmek veya ortadan kaldırmak” dedi.

ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Baro Başkanı Şenses, bir yıllık döneminde mağdurun kimliğine bakmadan davaları takip ettiklerini belirterek sözlerini şöyle devam etti; “Mağdurun kimliğine bakmadan mağduru savunmak anlamında son bir yılda gerek Batman’da gerek Türkiye genelindeki davaları takip etmeye çalıştık. 2011 yılında Artvin-Hopa’da hayatını kaybeden Metin Lokumcu’nun davası için Trabzon’a gittik, davayı takip ettik. Yine Konya’da katledilen Kürt ailemizin davasını takip etmek için Konya’ya gittik. Yine İstanbul’da dava açılan ‘Cumartesi anneleri’ için davayı takip ediyoruz. Gebze’de görevi başında katledilen avukat Ersin Aslan’ın duruşmasına için Gebze’de bulunduk. Siirt’te cinsel saldırı sonucu kendi canına kıyarak intihan eden İpek Er’in davasına Siirt’e katıldık. Diyarbakır’da suikasta kurban giden Tahir Elçi’nin davası Diyarbakır’da bulunduk. Batman’da şiddete uğrayan kadınların yanında yer aldık, bu konuda Baro Kadın Hakları komisyonunun büyük bir çabası var. Batman Valiliğinin etkinlikleri izne bağlama kararına karşı Batman Bölge İdare Mahkemesine dava açtık. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğünün kolluğun müdahale ettiği olaylarda vatandaşların ses ve görüntü alma konusunda yürütmeyi durdurma kararı aldık.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim