** Batman’ın en büyük ilçesi Kozluk’ta incelemelerde bulunan Vali Ahmet Deniz, kaymakamlıkta okul müdürleri ve ilçe yöneticileriyle bir araya geldi. Özellikle okul müdürleri ve öğretmenlere mesaj veren Vali Deniz: “Vatanını ve bayrağını seven gençler yetiştirmek öğretmenlerimiz sayesindedir. Okul müdürlerinden istediğim; takım ruhuyla hareket etmeleridir. Veliyi de eğitimin içine almamız lazım” dedi.

VALİ DENİZ, KOZLUK’TAYDI
Vali Ahmet Deniz, kurum müdürleriyle birlikte Kozluk ilçesinde temaslarda bulundu. Kozluk Kaymakamı Osman Bilici ve ilçe kurum müdürlerinin karşıladığı Vali Deniz, konferans salonunda okul müdürlerinin de bulunduğu toplantıda mesajlar verdi. Kaymakam Bilici’nin ‘Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar’ projesinin sunumunun ardından konuşan Vali Ahmet Deniz, ‘eğitim’ üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Vali Deniz: “Bu projeye gönülden destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul müdürleri ve öğretmenlere çok teşekkür ederim. Kozluk’ta da merkezde olduğu gibi projeye ciddi bir destek var. Biz toprağa bir tohum atıyoruz. Bu tohum bir yıl sonra değil ama 3-5 yıl sonra çok büyük şey ifade edecek. Bir yerlere gelmeyi planlıyorsak, eğitimden başka çıkar yolumuz yok. Eğitimden uzaklaştığımız an gerilemeye başlıyoruz. Artık Türkiye, tekrar kendi değerlerine dönmeye başladı. Türkiye, geçmişinden güç alarak geleceğe daha güçlü adımlar atma başladı” dedi.

 “MÜDÜRLER TAKIM RUHUYLA ÇALIŞMALI”
Eğitimin üzerinde titizlikle durulması gerektiğini kaydeden Vali Deniz, şöyle devam etti: “Eğitimdeki en temel realite öğretmenlerimizdir. Biz onlardan çok şey bekliyoruz. Vatanını ve bayrağını seven gençler yetiştirmek öğretmenlerimiz sayesindedir. Okul müdürlerinde istediğim; takım ruhuyla hareket etmeleridir. Okumadan mesafe almak mümkün değil. Biz okumasak birileri bize yanlış şeyler okutabiliyor. Geçen hafta 9 gün süreyle açtığımız 1. Batman kitap fuarına hem yazarlardan hem öğrencilerden hem de halktan inanılmaz bir ilgi vardı. Demek ki kitaba bir özlem var. Buradan Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Öğrenciler hem ücretsiz taşındı hem de bin öğrencimize 10 TL’lik çeklerle kitap desteğinde bulundu belediyemiz. Veliyi de eğitimin içine almamız lazım. Almasak bir ayağımız aksak olur. Gidip bir çayını içtiğiniz zaman çok fayda sağlıyor. Bunu yaparken de ülkemizin birliğini, beraberliğini ne kadar önemli olduğunu anlatmalıyız.” 

“EN BÜYÜK SIKINTI; DENETİMSİZLİK”
Kozluk Kaymakamlığındaki toplantıda okul müdürlerinden sıkı denetimler isteyen Vali Ahmet Deniz, yeni ‘okul güvenliği’ yönetmenliğinden taviz verilmemesini istedi. Vali Deniz, şunları söyledi: “Okul güvenliğiyle ilgili yeni bir yönetmenlik çıktı. Okul müdürleri hemen okusun. Zaten Emniyet ve Jandarma gerekli tedbiri alıyor. Okul etrafında kafeteryalar ve iş yerlerinde yanlış bir şeye izin vermeyeceğiz. Denetimler sıkı bir şekilde devam ediyor. Öğrencileri sigara gibi kötü alışkanlıklara bulaştırmaya kimsenin hakkı yok. Servislerde kaç kişi olacağı zaten belirtiliyor. Sakın fazla öğrenci alınmasın. Çocuklar çok erken saatlerde okula getirilmesin. Servisler iki kere gidip geliyor. Okul müdürleri sakın buna müsaade etmesinler. Bir ay işimizi sağlam tutarsak, gerekli uyarıları cezaları kesersek, zaten işler olması gerektiği gibi düzelir. Bizim en büyük sıkıntımız denetimsizlik. Gereğinin her zaman yapılması gerekiyor.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim