HAMİDİ: “İYİ SONUÇ ALDIK”

7 Haziran seçimlerine göre partisinin oyunu yüzde 40 oranında arttıran Ak Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, umduklarının üzerinde oy aldıklarını söyledi. Hamidi, şöyle konuştu: “Her şeyden önce sonuçlar milletimize hayırlı olsun. Kazanan halk oldu. Seçim kampanyasında hep kardeşlikten ve barıştan söz ettim. Bu ülke hepimizin. Türk, Kürt, Arap her birlikte var olacağız, kardeş olacağız. Oy oranımız umduğumuzun üzerinde oldu. Tahminlerimize yakın bir oy aldık. Sonuçların bölgemize, ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Batmanlı hemşehrilerime teşekkür ediyorum.”

ASLAN: “BU DÜŞÜŞÜ BEKLEMİYORDUK”
Bu kez Batman’dan Milletvekili seçilen HDP’li Mehmet Ali Aslan, oy düşüşü beklemediklerini belirtti. Aslan, şöyle devam etti: “İşin doğrusu bu oranda düşüş beklemiyorduk. Türkiye geneli en azından bir ya da yarım puan oy düşüşü bekliyorduk. 3 Puana yakın bir düşüş aklımızdan geçmiyordu. Seçim kampanyasını sessiz yürüttük. Kısacası bu düşüş hesabımızda yoktu.”

BECERİKLİ: “RAHATLIK İLGİNÇTİ”
İkinci kez HDP Batman Milletvekilliğine seçilen Saadet Becerikli ise 1 Kasım seçimleri öncesinde özellikle iktidar partisindeki rahatlamanın ilginç olduğunu söyledi. Becerikli: “Bir ara baraj sorunuyla karşılaştık ama HDP barajı aştı. Ak Parti’de seçim öncesi tuhaf bir rahatlama vardı. Bu dikkatimizi çekti” dedi. Milletvekili Ayşe Acar Başaran ise sonuçları TV’de izlerken; “En azından oylarımızı korumayı bekliyorduk. Bu sonucu beklemiyorduk” diye konuştu.



 

Editör: TE Bilişim