**Ak Parti’nin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda gündeme dair açıklamalarda bulunan Milletvekili Ziver Özdemir, kamuoyundaki bazı iddialara da yanıt verdi. Özdemir: “Özellikle Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı alımlarında para karşılığı işe alındığı iddiaları tarafımızca sıkça iletilmekte, bunları ihbar edilmesi, bizlere veya emniyet güçlerimize şikayet etmesi hususunda vatandaşlarımızın bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz” dedi.

GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
Partisinin Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında açıklamalarda bulunan Ak Parti Milletvekili Ziver Özdemir, kentin gündemindeki ve takiplerindeki konulara da açıklık getirdi. TPAO, TPİC, TEİAŞ ve TEDAŞ ile ilgili problemlerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bizzat aktardıklarını belirten Özdemir: “TPAO ve TPİC’in petrol arama faaliyetleri sırasında ağır iş makinelerinin Batman ve köylerin yollarına verdiği zararların giderilmesi ve hibe asfalt talebinde bulunulmuştur. Batman ek sanayii sitesinin enerji ve altyapı ihtiyacının karşılanması için görüşmeler yapılmış olup yatırım programına alınması talep edilmiştir” dedi.

“SAĞLIK YATIRIMLARINI
YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”
Kente kazandırılması planlanan yeni sağlık yatırımlarıyla ilgili süreci yakından takip ettiklerini de ifade eden Özdemir, şöyle devam etti: “200 Yatak kapasiteli olarak yatırım programına alınan devlet hastanesinin 500 yatak kapasiteli olarak yatırım programına alınması için Sağlık Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı ile görüşmeler içerisindeyiz. Mevcut hastanelerden birinin Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürülmesi Sağlık Bakanı ile yapılan görüşmelerde dile getirilmiş ve Batman hastanelerinin durumlarının yerinde görülmesi için Sağlık Bakanı Batman’a davet edilmiştir. 300 yataklı Kadın doğum Hastanesinin hızlı bir şekilde bitirilmesi ve Batmanlıların hizmetine sunulması için gerekli görüşmeler yapılmış olup süreç takip edilmektedir.” Beşiri cezaevi yapımının Aralık 2019’da tamamlanacağını ve Şubat 2020’de faaliyete gireceğini de sözlerine ekleyen Özdemir, 750-800 personelin istihdam edileceğini kaydetti.

“İDDİALAR BİZE İLETİLİYOR”
Özellikle Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı alımlarında para karşılığı işe alındığı iddialarının da taraflarına sıkça iletildiğine işaret eden Özdemir: “Bu durumun ihbar edilmesi, bizlere veya emniyet güçlerimize şikayet etmesi hususunda vatandaşlarımızın bizlere yardımcı olmalarını isteriz” dedi. Hava yolunda yaşanan ulaşım sorununun çözümü için de gerekli görüşmeleri yaptıklarını kaydeden Milletvekili Özdemir: “Uçak sefer sayıları ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, THY Genel Müdürlüğü nezdinde görüşmeler yapılmakta, uçaklardaki yazılım güncellenme sorunundan sonra bu sorun ortadan kalkacaktır. Batman’ın kenar semtleri ile ilgili dile getirilen uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili şikayetlerin takipçisi olacağız.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim