**İki gün süreyle Batman’da yoğun temaslarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, STK temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de sorunların çığ gibi büyüdüğünü belirten Babacan; “Türkiye’nin güçlendirilmiş parlamenter sisteme ihtiyacı var. Bu konudaki hazırlıklarımız tamamlandı. Bu konuda diğer partilerle ikili diyalog ve istişareyi başlatacağız” dedi.

**Ziyaret ettikleri her il’de vatandaşlardan aynı şikayetleri işittiklerini de belirten Babacan; “Vatandaşlarımızla buluştuğumuz her noktada işsizliği, yoksulluğu ve hayat pahalılığını işitiyoruz. Ekonomik sorunların temelinde ise adalet, hukuk, insan hakları, demokrasi ve özgürlükler yer alıyor. Doğu illerimizde ise genç nüfusun işsizlik oranları daha yüksek” diye konuştu.

KONGRE VE AÇILIŞLARA KATILDI
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iki gün süreyle Batman’da yoğun temaslarda bulundu. Gercüş ve Hasankeyf ilçe binalarını açılışları ile Kozluk İlçe kongresine katılan Babacan, medya ve sivil toplum kuruluşlarıyla da bir araya geldi. Genel Başkan Başdanışmanı Ali İhsan Merdanoğlu, Genel Başkan yardımcıları Mehmet Emin Ekmen, Sadullah Ergin, İdris Şahin, Mehmet Avcı ve çok sayıda üst düzey yöneticinin de eşlik ettiği ziyaretlerde Deva Partisi Batman teşkilatı da tam kadro programlara katıldı. Gercüş ve Hasankeyf ilçe binalarının açılışı yapan Babacan, ilçelerde esnaf ve vatandaşlarla da bir araya geldi.

“TOPLUMSAL MUTABAKATI
SAĞLAMAK İSTİYORUZ”
Genel Başkan Babacan, önceki gün akşam saatlerinde ise Genel Başkan Yardımcıları Ali İhsan Merdanoğlu, Mehmet Emin Ekmen, Sadullah Ergin, İdris Şahin, Mehmet Avcı ve Batman İl Başkanı Melik Müjdeci ile birlikte basın toplantısı düzenledi. DEVA Partisi'nin rekor sürede teşkilatlandığını belirten Babacan: “DEVA Partisi, bugüne kadar Türkiye genelinde en hızlı teşkilatlanan partidir” dedi. Ana gündem maddelerinden birinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem olduğunu ifade eden Babacan; “Teşkilatlanma çalışmalarına devam ederken ülkemize deva olmak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye'nin güçlendirilmiş parlamenter sisteme ihtiyacı var. Bu konudaki hazırlıklarımız tamamlandı. Diğer siyasi partiler de ilgili çalışmalarını tamamladıktan sonra ikili diyalog ve istişareyi başlatacağız. Hedefimiz sistem sorununu aşmak için toplumsal mutabakatı sağlamaktır” dedi.

“SORUNLAR ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR”
Türkiye'nin sorunlarının çığ gibi büyüdüğünü de ifade eden Genel Başkan Babacan, şöyle devam etti; “Ülkemizde her alanda sorunlar çığ büyüyor. Hükümet artık sorunları çözebilme kapasitesini tüketti. Hiçbir sorunu çözemedikleri gibi yeni sorunlar da üst üste gelmeye devam ediyor. Vatandaşlarımızla buluştuğumuz her noktada işsizliği, yoksulluğu ve hayat pahalılığını işitiyoruz. Batı’dan Doğu’ya sorunlar aslında aynı. Fakat Doğu illerimizde özellikle genç nüfusun işsizlik oranları daha yüksek. Ekonomik sorunlarının temelinde ise adalet, hukuk, insan hakları, demokrasi ve özgürlükler yer alıyor. Adaletin olmadığı bir yerde güçlü ekonomiden bahsedemezsiniz. Anayasa ihlallerinin rahatça yapılabildiği, kanunların, meclis iç tüzüğünün yok sayıldığı bir ülkede ekonomik kalkınmayı beklememiz mümkün değil. İşsizliği çözmek için yatırıma ihtiyaç var. Ancak yatırımcı ister yerli ister yabancı olsun, hukuk istiyor, güven, istikrar istiyor. Bunları bulamadığı zaman yatırım yapmıyor.”

 “İŞE ALIMDA MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ”
Göreve geldikleri takdirde kamuda mülakatı kaldıracaklarını da sözlerine ekleyen Babacan; “Biz suçların şahsiliği ilkesi ve masumiyet karinesi gereğince, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kanunu teklifinin sorunlu olduğunu düşünüyoruz. Elbette devletin güvenliğiyle doğrudan ilişkili olan ve gizlilik gerektiren mesleklerde bu önemlidir. Bu meslek gruplarının açıkça zikredilmesi lazım. Raporları değerlendiren komisyon için şeffaf kriterlerin belirlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Kamuda işe alımlarda önemli gördüğümüz bir diğer nokta ise mülakat sistemi. Birilerini kayırma aracı olmuş. Biz kesinlikle bu mülakat sistemini kaldıracağız. DEVA Partisi, devleti halka açacak” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim