**Gençlik Merkezi’nin yaz kurslarından yararlanan öğrencileri ziyaret eden Vali Hulusi Şahin, son günlerde artan boğulma vakalarına dikkat çekti. Ailelerin bilinçlendirilmesinin gerektiğini belirten Vali Şahin: “Kurbağa adam yok diye boğulmalar oluyor deniliyor. Kurbağa adam cankurtaran değil. Çocuklarımız yasak ve denetimsiz olan yerlerde yüzmemeli” dedi.

ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
Gençlik Merkezi’nde Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ve antrenörler tarafından karşılanan Vali Hulusi Şahin, gençlerle sohbet etti. Kentin gündemindeki boğulma vakalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Şahin: “Batman’da suya girilebilecek sayısız yer var. Her birinin kilometrelerce uzunluğunda sahilleri var. Bunlarla ilgili tedbir alınmasına, yani her birinin başına bir cankurtaran konulmasına imkan yok. Kurbağa adam için başvuruda bulunduk ama kurbağa adamın cankurtaran olmadığını herkes bilsin. Bir boğulma olayı 1,5 dakika içerisinde gerçekleşiyor. Kurbağa adam yok diye boğulma vakaları oluyor değil. Girilmemesi gereken yerde suya giriyorlar ve boğulma olayları gerçekleşiyor” dedi.

“AÇIK HAVUZLAR İÇİN GİRİŞİMİMİZ VAR”
Vali Şahin, şöyle devam etti: “Batman Baraj gölünde, Dicle’de, Batman Çayı'nda, Garzan'da ve diğer yerlerde suya girilmesi kesinlikle tehlikelidir. Girilemez, yasaktır. Bu konuda vatandaşları bilinçlendirmeye ihtiyacımız var. Belediyenin de bizim de havuzlarımız var. Bu havuzlar kullanılabilir. Açık havuzlar ve portatif havuzlar kurulması yönünde de girişimimiz var. Bunları bu yaza yetiştirmeye çalışıyoruz. Başarabilirsek bu şekilde vatandaşlarımızı serinletme ihtiyacına da destek olacağız. Bu hafta sonu yine canımız yandı. Vatandaşlarımızın bu konuda bilinçli olması lazım.”

Editör: TE Bilişim