*Belediye ile birlikte Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin, kaçak et kesimiyle etin mücadele edeceğini belirten Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, “Kaçak et kesimine yönelik denetimler gün geçtikçe artırılacak” dedi.

SAKATATÇILARI DİNLEDİ
Beraberinde Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Tarım İl Müdürü Mehmet Gün, Belediye Başkan Yardımcıları ve ünite müdürleri ile Batman Çayı kenarındaki İvme Et tesislerinin bahçesinde Sakatatçılar esnafı ile bir araya gelen Vali Hulusi Şahin, önemli açıklamalarda bulundu. Kaçak et kesimindeki denetimleri artıracaklarını ifade eden Vali ve Başkanvekili Şahin; “Batman’da yüzde 70’in üzerinde kaçak et kesimi yapılıyor. Buna izin vermeyeceğiz. Vatandaş sofrasına gelen eti bilmek zorundadır. Kaçak et kesiminde Tarım İl Müdürlüğü de denetimleri sıklaştıracak. Zabıta ekiplerimiz 62 kasaptan kurallara uymayan ikisine ceza uygulamış. Biz artık vatandaşı denetimsiz et tehdidinden kurtaracağız. Denetimler bir günlük saman alevi gibi olmayacak. Süreklilik arz edecek” dedi.

SAKATATÇILAR ÇARŞISI YIKILACAK
İluh deresi kenarındaki Sakatatçılar çarşısı için yıkım kararının alındığını da söyleyen Vali Şahin, şöyle devam etti; “Kentsel dönüşüme aldığımız İluh deresi bitişiğindeki mevcut Sakatatçılar Çarşısını yıkacağız. Sakatatçı esnafına da alternatif sunduğumuz Alo Tevşo pazarı, Tablabaşı ya da Tilmerç’teki pazarı sakatatçı esnafına öneriyoruz. Hangi yeri istiyorlarsa onlara tahsis etmeye hazırız. Öncelikle Alo Tevşo pazarının esnafını dinleyeceğiz. Ardından da Sakatatçıların istediği yerde tahsis yapacağız. Amacımız sakatatçı esnafının modern ve hijyenik koşularda Batmanlılara hizmet vermesidir.”

“ALO TEVŞO ESNAFIYLA BİR ARAYA GELECEĞİZ”
Köy pazarı olan Alo Tevşo’nun yüzde 20 esnafla çalışmasının ciddi bir eksiklik olduğuna işaret eden Vali ve Başkanvekili Şahin; “Önümüzdeki sektör buluşmasını Alo Tevşo pazar esnafıyla yapacağız. Gerekirse açık pazarı kabin haline de getirebileceğiz. O tesis kullanılmayacaksa biz değerlendireceğiz. Bu konuda esnafın görüşünü de alacağız” dedi. Elma Sokağı’nda sakatçılar ile bazı esnaf kesiminin bir arada olmasının güzel bir manzara oluşmadığını da hatırlatan Vali Şahin, sözlerini şöyle tamamladı; “Batman’a yakışır pazarlar olsun istiyoruz. Örneğin Tilmerç pazarı, Sakatatçı esnafı için çok uygun. Eğer esnaf isterse sakatatçılar ile balıkçı esnafını burada toplayabiliriz.” Esnafın sorunlarını dinledikten sonra mezbahana denetim yapan Vali Şahin, kaçak et denetimi konusunda Tarım teşkilatı yöneticilerine talimat verdi. (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim