**İçişleri Bakanlığı tarafından 15 il’de hayata geçirilen vatandaş odaklı ‘Açık Kapı’ projesi, Batman’da hizmete girdi.  Vali Deniz, ‘Açık kapı’ bürosunu ziyaret ederek, projeyi hem basın mensuplarına hem de Batman’daki kurum müdürlerine tanıttı.

BATMAN, PİLOT İLLER ARASINDA
İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 15 il’de hayata geçirilen, ‘Açık Kapı’ projesi Batman'da hayata geçirildi. Projenin uygulandığı büroyu ziyaret eden Vali Deniz, Açık Kapı’nın çalışmalarını basına ve kurum müdürlerine tanıttı. Projede Batman’ın pilot iller arasında yer aldığına dikkat çeken Vali Deniz: “Buradaki amacımız, vatandaşların sorunlarını, taleplerini ve ihtiyaçlarını ilgili kurumlara yönlendirilerek hızlı ve verimli bir şekilde geri dönüşüm sağlanmasıdır. Açık kapı dediğimiz açıkçası milletin kapısı. Buraya gelen her vatandaşımız, uzman kişiler tarafından karşılanacak, talep ve istekleri alınacak güler yüzle sorunlarını hızlı bir şekilde giderilecek” dedi.

İKİ GÜNDE 32 BAŞVURU
İki günde büroya 32 başvurunun olduğunu da belirten Vali Deniz, şöyle devam etti: “Uzmanların buradan aldıkları talepler otomatik olarak,  İş-Kur ve Çevre Şehircilik Müdürlüğü gibi muhatap olacakları kurumlara gidecek. Amacımız seri bir şekilde, aksama olmadan sorunların çözüm bulmasıdır. Bunu bizzat olarak ben ve sorumlu olan Vali Yardımcımız Serap Özmen Çetin takip edeceğiz. Pazartesi günü itibariyle 17 başvuru oldu. Salı günü de öğlene kadar ise 15 başvuru oldu. Tabi bu birim tanıtıldıkça artacak.”

VALİ: “TALEPLERE  HIZLI DÖNÜŞ YAPIN”
Daha sonra Valilik toplantı salonunda kentteki kurum müdürleriyle bir araya gelen Vali Deniz, proje hakkında bilgi vererek; “Vatandaşlara en kısa zaman içerisinde maksimum çözüm bulunmasının hedeflendiği proje kapsamında, valiliğin girişinde yapımı tamamlanan ilgili büroda, 1 klinik psikolog, 2 sosyolog, 1 sosyal yardımlaşma ve inceleme görevlisi ve 1 VHKİ personeliyle vatandaşa hizmet verilmeye başlandı. Sizden ricam; size gelen istek ve talepleri çok hızlı bir şekilde çözüm üretilerek, hukuki bir engel varsa da bunu açıklayarak geri dönüşüm sağlamanız. Sizin sorumluluğunuz çok daha fazla. Bu bir gönül projesi. ‘Halkını yaşat ki Devlet yaşasın’ diyen bir gelenekten geliyoruz. Halkımızın dertleriyle dertleneceğiz. Devletimizin bütün imkanlarını vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Güzel tarafı da bu projede Batman 15 pilot illerden bir tanesi. Bu tabi 81 ile yaygınlaşacak” diye konuştu. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim