Vali Hulusi Şahin, Batman’ın yeni hastanesinin 2020 programına alınmasının önemli olduğunu söyledi ve ekledi: “Hastane kapasitesinin 500 yatağa çıkarılması için Sağlık Bakanlığı’nın, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Komisyonuna teklifi ile yatak kapasitesi revizyonu onaylandı. Batmanımıza hayırlı olsun.”

“YATAK KAPASİTE REVİZYONU ONAYLANDI”
Vali Hulusi Şahin, Batman’da yapılması planlanan yeni hastanenin 2020 programına alınmasının önemine değindi. Güney Çevre yolundaki stadyum yakınında 100 dönümü aşkın arazide yapılacak yeni hastanenin bu yılın programına alınmasında büyük emeği olan Vali Hulusi Şahin: “Önemli olan yeni hastanemizin 2020 yılının yatırım programına alınmasıdır. İlimizde hastanelerin yatak kapasitesinin çok yetersiz olması nedeniyle daha önce 200 yatak kapasiteli olarak planlanan hastane inşaatının 500 yatak kapasitesine çıkarılması için Sağlık Bakanlığınca, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Komisyonuna teklif edilmişti. Yatak kapasite revizyonunun onaylanmasıyla bu önemli yatırımın Batman’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“ÖDENEK MİKTARI ÖNEMLİ DEĞİL”
Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her şeyden önce yeni hastanemizin 2020 programına alınması çok önemliydi. Ödenek miktarının önemi yok. Bu önemli sağlık yatırımının arsası hazır. İnşallah hastanemizin temelini yakın süreçte atmış oluruz. İlimizde mevcut hastanelerin iyileştirme çalışmaları da devam ediyor. Yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bu hastanemizin de Mayıs sonlarında tamamlanmasını bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim