**Batman Valiliği, Newroz şenliklerini Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Bahçede yakılan odun ateşinin üzerinden Vali Azmi Çelik ve öğrenciler atladı. 21 Mart’ın bayram havasında kutlanmasının gerektiğini ifade eden Vali Çelik: “21 Mart, yeni gün, bahar bayramı güzellikleri yaşayan bir gün. Dışarıda çocuklarla birlikte ateşin üzerinden atladık, ardından pilav dağıtıldı” dedi.

 

 

“BAYRAM HAVASINDA KUTLANIR”

HDP-DBP ile bazı STK’ların düzenlediği Newroz şenliklerinin gaz gölgesinde kalmasının ardından ikinci kutlama ise Batman Valiliği’nindi. Kültür Müdürlüğü bahçesindeki etkinliklere yöneticiler katıldı. Kültür Müdürlüğü salonunda Kürtçe-Türkçe şarkılarla başlayan Newroz şenlikleri folklor gösterileriyle sürdü. Daha sonra bahçede yakılan odun ateşinin üzerinden Vali Azmi Çelik ile öğrenciler birlikte atladı. 21 Mart’ın bayram havasında kutlanmasının gerektiğini belirten Vali Çelik, “21 Mart, yeni gün, bahar bayramı güzellikleri yaşayan bir gün. Dışarıda çocuklarla birlikte ateşin üzerinden atladık ardından pilav dağıtıldı” dedi.


“BAYRAMI KUTLUYORUM”

Vali Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü; “İnşallah daha sonraki yıllarda Nevroz bayramlarında kutlanır. İlimizde bayram kutlarken diğer taraftan üzücü bir takım hadiselerin yaşandı. Bir taraftan bayramı kutlarken, diğer taraftan da başkalarına sıkıntı yaratmak, başkaları üzmek, başkaların bayram havası ötesinde kalması sebebiyet vermek çok doğru bir hava olmadığı düşünüyorum. İnşallah 21 Mart bayramı bundan sonra bayram havasında kutlanır.”

 

Editör: TE Bilişim