*Sokak duvarlarına yansıttıkları ‘Lorke, Lorke, Korona Lorke’ halay oyunu figürü ve ‘Sosyal mesafe, maske ve hijyen’ uyarı sloganıyla korona vaka sayısını azalttıklarını belirten Batman’ın Kısmet Mahallesi sakinleri; “Artık Batman’a kıymayalım. Mavi harita yeniden kızıl renge dönmesin” dediler.

*Batman, Sağlık Bakanlığı’nın geçen hafta açıkladığı listede nüfusuna oranla hastalık en az vaka görülen 3’ncü il oldu.

ANLAMLI ÇAĞRI
Dünya sanatçısı Batmanlı Ahmet Güneştekin’in de destek verdiği kentteki bazı ressamların, süsledikleri duvardaki görsel manzaralar arasında ‘Korona virüs’ salgınına karşı figür ve yazılar da dikkat çekiyor. Kısmet Mahallesi Veysel Karani Caddesi’nde evlerinin duvarlarına korona virüsle mücadelede anlamlı mesajlar veren bazı semt sakinleri; “Allah’a şükür bir süredir ölümün kızıl rengi, yerini yaşamın mavi rengine bıraktı. Batman bunu başardı, bu başarıya gölge düşmesin. Bugünden sonra kademeli olarak normalleşme adımları atılmasını bekliyoruz” diye konuştular.

“TAMAMEN ELİMİZDE”
“Lorke Lorke, ‘Korona’ Lorke” oyun halayı ve “Sosyal Mesafe, Maske ve Hijyen”e dikkat figürlerini duvarlara yansıtan Batman Sokak Derneği’ne teşekkür eden Kısmet Mahallesi’ndeki bazı semt sakinleri, şu çağrıda bulundu: “Gelin Batman’a kıymayalım. Mavi harita yeniden kızıl renge dönmesin. Maalesef bazı şehirlerde korona vakası patlaması nedeniyle daha sert sosyal kısıtlama kararı alınıyor. Vakanın arttığı şehirler için yeniden eve kapanma kararı alınıyor. Herkesin yeni süreçte de aynı sorumluluk ve fedakarlığı sürmesi gerekiyor. Bundan böyle de tedbirleri eksiksiz uymalıyız.” (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim