Çağdaş WebTV’nin yayınına katılan Batman Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Batman’da uyuşturucu kullanım yaşına dikkat çekerek, ‘annelerden’ destek istedi; “Ülke genelinde kullanım yaşı 17 iken ne yazık ki bizde 15’ten başlıyor. Burada bir sorun var demek. Bakanlığımızın ‘En iyi narkotik polis anne’ projesi çok önemli. Uyuşturucuyla mücadelede annelerimizden alacağımız destek çok önemli.”

Batman Narkotik Şubesi’nin, geçen yıl ülke genelindeki en başarılı ikinci şubesi olduğuna da işaret eden Müdür Kıraç; “Operasyon sayısı ve yakalanan şahıslar bakımından geçen yıl Türkiye’nin ikinci şubesi olduk. 2019’da 149, 2020’de ise 190 operasyon gerçekleştirdik. Operasyonlarımız aralıksız sürecek” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI KONTROL ALTINDA TUTALIM”
Batman Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Çağdaş WebTV’nin ‘canlı yayınına’ katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Uyuşturucu operasyonları kadar İçişleri Bakanlığının başlattığı ‘En iyi narkotik polis anne’ projesinin önemine de değinen Müdür Kıraç, acı bir gerçeğe de dikkat çekti. Batman’da uyuşturucu kullanım yaşının ‘15’ olduğunu belirten Kıraç; “Türkiye ortalamasına baktığımızda Batman’da uyuşturucuya başlama yaşı küçük. Yani ülke genelinde 17 iken bizde 15’ten başlıyor. Bunun sebebi genelde arkadaş çevresi. Burada bir sorun var demek, başta ailelerimizin bu işe eğilmesi gerekiyor. Sayın Bakanımızın direktifleriyle başlayan projenin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Anneler, çocuğun ne yaptığını, ne içtiğini ne yediğini en iyi bilen insan. Annelerimize ve ablalarımıza çağrıda bulunmak istiyorum; lütfen çocuklarımızı kontrol altında tutalım” dedi.

“UYUŞTURUCUYU BATMAN’DAN SİLECEĞİZ”
Uyuşturucuyu Batman’dan silmek için annelerin desteğinin önemine dikkat çeken Müdür Kıraç, şöyle devam etti; “Biz tek başımıza kullananları yakalıyoruz, uyuşturucuyu topluyoruz. Fakat sadece bunlarla başarılı olamayız, çünkü bir taraftan sürekli uyuşturucu kullanmaya devam eden grup var. Satıcılar onları bir yerden bulup satmaya devam eder. Bu anlamda daha dikkatli olmalıyız. İhbarlar bu anlamda önemli. Her mahallede güzel çalışmalarımız var. 2019’da 1 Ton 935 kilo esrar yakalanmış, 2020’de 1 Ton 145 kilo esrar yakandı. Yoğun bir faaliyetin sonucu yakalandı bunlar. Narkotik şubemiz, Türkiye genelinde şubeler arasında Adana’dan sonra ikinci olan bir şube. Operasyon sayısı ve yakalanan şahıslar bakımından 2020’de Türkiye’nin ikinci şubesi olduk. 2019’da 149, 2020’de 190 civarı operasyon yapmışız. Anneler ve ablalarımız çocuklarını iyi kontrol ederse uyuşturucuyu Batman’dan sileceğiz. Ayrıca vatandaşlarımızdan isteğimiz Bakanlığımızın ‘UYUMA’ uygulamasını indirerek, ihbarda bulunabilirler.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim