** TES-İŞ Diyarbakır 1 nolu sendikası üyeleri, Batman DEDAŞ binası önünde bir araya gelerek, taşeronlara uygulanan haksız uygulamaları protesto etti. Sendika Şube Başkanı Ali Öncü: “Üyelerimizi sendikadan istifaya zorlamak suçtur. Bu uygulama nedeniyle suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

ARKADAŞLARIMIZ TEHDİT EDİLDİ”
DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen TES-İŞ Diyarbakır 1 nolu sendikasının basın açıklamasına BDP PM üyesi Nezir Gülcan, BDP Eş Başkan adayları Sabri Özdemir, Gülistan Akel, Belediye Başkanvekili Serhat Temel ve bazı STK temsilcileri de destek verdi. Açıklamada işçiler, ‘Yasa dışı sözleşmeye hayır’, ‘Mesai ücretimi isterim’ ve ‘Tazminatıma dokunma’ dövizleri açtı. Basın açıklamasını okuyan Sendika Şube Başkanı Ali Öncü, taşeron işçilerin mağdur edildiğine dikkat çekti. Öncü, şöyle devam etti: “Canları pahasına ve neredeyse asgari ücret düzeyinde çalışan üyelerimizin aylık ücretleri ve fazla mesaileri hiçbir zaman gününde ödenmemiştir. Bunlar yetmiyormuş gibi üyelerimiz sendikadan istifa ettirilmeye zorlanıyor. Batman, Siirt, Şırnak ve Diyarbakır işletme hizmetleri ihalesini alan Akdeniz Girişim Holding yönetim kurulu üyesi Süleyman Oğuz, DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü’nde üyelerimizle yaptığı toplantıda arkadaşlarımızı tehdit ederek, sendikadan istifa etmelerini istemiştir. Bu uygulama nedeniyle Batman C.Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız.”


İŞÇİLER MAĞDUR”
Öncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üyelerimizin hak ve hukukunun gözetilmediği, buna saygı gösterilerek gerekli gerekleri yerine getirilmediği bir işyerinde iş barış ve huzur ortamının tesis edilemeyeceği, verimliliğin olamayacağını, halka kaliteli ve sağlıklı hizmet götürülemeyeceğini tehdit savuranlar, şunu iyi bilmelidir; direnerek kırılmayı onur ve şeref sayarız ama eğilmeyi bir kara leke, bir utanç telaki ederiz. Süleyman Oğuz, üyelerimizi sendikadan istifa etmeye zorlamakla TCK 118. Maddeye göre suç işlemiştir. Oysa ki bırakın çağdaş ve demokratik ülkeleri, en geri toplumlarda bile sendikalı olmak bir hak ve özgürlük olarak kabul edilmektedir. Tehdit edildiğimiz yerde gereğini yapacağımızı belirtiyoruz ve doğacak sorumluluklar bizlere ait olmayacaktır.”

Editör: TE Bilişim