**İş-Kur’un ‘İşbaşı Eğitim Programı’ adı altında kursiyerlere günlük olarak verdiği 60 TL'lik günlük yevmiyeden kesinti yapan özel sektördeki bazı firmaları, İş-Kur Batman İl Müdürlüğü mercek altına aldı. İş-Kur İl Müdürü Besim Eviz: “Tespit ettiğimiz bazı firmaların hem programlarını iptal ettik, hem de faiziyle paranın geri ödemesi alındı” dedi.

KURSİYERLERDEN KESİNTİ YAPANLAR YANDI
İş-Kur Batman İl Müdürlüğü’nün geçen yıl ‘işbaşı programı’ adı altında kursiyer çalıştıran bazı firmalar mercek altına alınırken, günlük 60 TL'lik işbaşı eğitim parasından kesinti yapan firmaların programları iptal edildi. İş-Kur Batman İl Müdürü Besim Eviz, geçen yıl işbaşı eğitim projelerinden 3.600 kursiyerin yararlandığını kaydetti. Kursiyerlere günlük 45 ila 60 TL arasında yevmiye verildiğini belirten İş-Kur İl Müdürü Eviz: “Geçen yıl kurduğumuz 5 denetim kurulu ile bazı firmaların kursiyerlere yönelik alacaklarını denetledik. 200 Bin TL civarında bir kesintiyi tespit ettiğimiz söz konusu firmaların projelerini iptal ettik. Bir daha bu işe yönelen firmaların projelerinin de kabul edilmeyeceği uyarısında bulunduk” dedi.

EKONOMİK ŞİDDETE HAYIR
Özel sektörde iki ayrı kategoride 3-4 ay süreyle çalışan kursiyerlerin maaşlarını bizzat almaları konusunda da bir dizi çalışma yapıldığını kaydeden Eviz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kursiyerlerin ekonomik şiddetle karşılaşmamaları konusunda aile reislerini uyarıyoruz. Kursiyerin bizzat maaşını alması konusunda da Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile SGK ile birlikte kursiyerlerin ailelerini uyaracağız. Çalışan kadınların maaşlarını almaları konusunda da işletme sahiplerinden bizzat destek istiyoruz. Ayrıca firmalarında birinci derece akrabalarını çalıştıranlara da cezai işlem yapılıyor. Geçen yıl işbaşı eğitim projelerinde usulsüzlük yapan firmalardan toplam 200 Bin TL civarında para geri alındı.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim