**TPAO’ya sondaj yapan TPIC’te emekçilerin üretimde katkısının inkar edilmeyeceğini belirten Petrol-İş Şube Başkanı Veysel Kartal, Çağdaş’a konuştu; “TPIC’in Batman bölgesinde çalışan 1300 emekçinin, petrol üretimine katkısını inkar edilemez.”

EYLÜL’DE YETKİ DAVASI SONUÇLANACAK
Son dönemlerde Batman Bölge Müdürlüğü’ndeki petrol üretiminin artışında sondaj aramalarını yapan TPIC’te petrol emekçilerinin de unutulmamasının gerektiğini belirten Petrol-İş Şube Başkanı Veysel Kartal; “TPIC’te yetkiye yönelik davamız Eylül ayında sonuçlanacak” dedi. TPIC Batman bölgesinde 1300 işçinin çalıştığını söyleyen Kartal, şunları kaydetti; “Petrol üretiminde her ne kadar TPAO ön plandaysa da bir o kadar sondaj çalışmalarını başarıyla sürdüren TPIC emekçileri de unutulmamalıdır.”

“ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYORLAR”
Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü; “Zor şartlarda çalışan bu emekçi kardeşlerimiz ne yazık ki hak ettikleri ücretleri alamıyorlar, sosyal haklardan da mahrumlar. Bu emekçi arkadaşlarımızın sorunlarının çözümü için çalışıyoruz. Daha önce yetki konusunda mahkemelik olduğumuz TPIC ile Eylül ayındaki davanın da lehimize sonuçlanmasından umutluyuz. Bu iş kolunda çalışan emekçilerin refah düzeyini arttıracak ve sürekli istihdamı sağlayacak çalışmalarımız da sürüyor.”

Editör: TE Bilişim